Dat is een moeilijke vraag. Als je een haartransplantatie doet terwijl de haaruitval nog niet is gestopt loop je de kans dat er later nog een behandeling moet volgen.  Aan de andere kant ondervind je ook niet de voordelen van een haartransplantatie gedurende de tijd dat je wacht.
Minoxidil-kruin
 
In principe is het zo dat een eenmaal ingezette haaruitval door kan gaan tot het kransje is bereikt en dus de haaruitval is gestopt. Maar………………….. er zijn uitzonderingen:
  • Als de haaruitval heel langszaam voortschreidt en op latere leeftijd is begonnen kan het zijn, en dat klinkt cru, dat je niet oud genoeg wordt om helemaal kaal te worden. Kijk maar eens om je heen.
  • Als je er in slaagt om door middel van preventie (Minoxidil-Finasteride-Low Level Laser) verdere haaruitval te voorkomen. maar, van alle bekende preventie middelen is (nog) niet bekend of ze levenslang werken.

Haaruitval-spiegel

Ben je dus begin 20 en je gebruikt geen preventie middelen dan is de kans groot dat jouw haaruitval tot het gaatje gaat.  Dus, des te later de haaruitval begint des te beter. Ook is haaruitval op latere leeftijd langzamer dan haaruitval op jonge leeftijd. (De gierende hormonen, weet je wel?)

haartr

Wat kan helpen om een eventuele grens vast te stellen is het haar nat te maken en dan achterover te kammen. Is er op of onder de kruin een duidelijke afscheiding zichtbaar is tussen dunnend haar en waar het haar weer dik groeit, een ronde lijn dus, kan dit een toekomstige grens zijn en is dit tevens een lijn waaronder het domorgebied begint.


 Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)