Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

KINDEREN EN HAARZIEKTEN

 

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

De meest voorkomende haarziekten bij kinderen.

  1. Alopecia Areata. Pleksgewijze kaalheid. De oorzaken zijn nog niet helemaal bekend. Het heeft te maken met het auto-immuunsysteem. Over het algemeen gaat het vanzelf weer over.
  2. Ringworm (Tinea Capitis) .Het komt door een schimmelinfectie die te zien is op het hoofd, de wenkbrauwen en de wimpers. Over het algemeen wordt het van kind tot kind overgebracht. Het is echter prima te genezen. Raadpleeg uw huisarts.
  3. Tractie Alopecia. Het probleem hierbij is tractie (trekkracht) die op het haar wordt uitgeoefend. Te strakke “braiths” en “dreadlocks” zijn een veelvuldig voorkomende oorzaak. De oorzaak is het dwangmatig spelen en trekken aan het haar, meestal onbewust. De oorzaak hier zit meestal tussen de oren
  4. Telegen Effluvium. Kan voorkomen door overmatige stress of hevige koorts. Is meestal van tijdelijke aard. De haargroeicyclus wordt onderbroken waardoor veel haren te lang in de uitval en rustfase blijven steken.

Meer info:www.https://www.haarproblemen.nl/?s=haaruitval+kinderen


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervarings expert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)


 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.