Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

KINDEREN EN HAARZIEKTEN

De meest voorkomende haarziekten bij kinderen.

  1. Alopecia Areata. Pleksgewijze kaalheid. De oorzaken zijn nog niet helemaal bekend. Het heeft te maken met het auto-immuunsysteem. Over het algemeen gaat het vanzelf weer over.

  2. Ringworm (Tinea Capitis) .Het komt door een schimmelinfectie die te zien is op het hoofd, de wenkbrauwen en de wimpers. Over het algemeen wordt het van kind tot kind overgebracht. Het is echter prima te genezen. Raadpleeg uw huisarts.

  3. Tractie Alopecia. Het probleem hierbij is tractie (trekkracht) die op het haar wordt uitgeoefend. Te strakke “braiths” en “dreadlocks” zijn een veelvuldig voorkomende oorzaak.

  4. Trichotillomania.. De oorzaak is het dwangmatig spelen en trekken aan het haar, meestal onbewust. De oorzaak hier zit meestal tussen de oren.

  5. Telegen Effluvium. Kan voorkomen door overmatige stress of hevige koorts. Is meestal van tijdelijke aard. De haargroeicyclus wordt onderbroken waardoor veel haren te lang in de uitval en rustfase blijven steken.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.