Studie hoofdhuid koeling bij chemotherapie bij minderheden (met video)

Hans J. Diks, schrijver en journalist (lid NVJ) over haarproblemen

Voor de laatste HAARWEETJES, de nieuwtjes en ontwikkelingen?  HAARWEETJES


Het doel van de studie

Het doel van deze studie is om hairstyling-technieken te evalueren die gericht zijn op het verhogen van de werkzaamheid van hoofdhuidkoeling bij de preventie van door chemotherapie geïnduceerde alopecia, het bepalen van het hoofdhuidkoelingseffect op aanhoudende chemotherapie-geïnduceerde alopecia, en het ophelderen van moleculaire mechanismen en voorspellende bio markers die verband houden met het succes van hoofdhuidkoeling in patiënten met een gekleurde huid die chemotherapie krijgen voor borst- of niet-kleincellige longkanker.

Eerdere onderzoeken

Dit onderzoek wordt uitgevoerd omdat uit eerdere onderzoeken is gebleken dat hoofdhuidkoeling zeer effectief is bij het voorkomen van haarverlies als gevolg van chemotherapie. De vertegenwoordiging van minderheden was echter grotendeels beperkt in voltooide onderzoeken. Uit een recent onderzoek is gebleken dat apparaten voor het koelen van de hoofdhuid minder effectief zijn bij patiënten met een gekleurde huid, waarschijnlijk omdat patiënten met een gekleurde huid voornamelijk haartype 3 (krullend) en 4 (kinky) hebben, die de neiging hebben om omvangrijker te worden als ze nat zijn en kunnen interfereren met fitting voor hoofdhuidkoeling.

Twee testen

De onderzoekers zijn van plan om twee technieken te testen die gericht zijn op het verbeteren van de werkzaamheid van de hoofdhuidkoeling bij patiënten met een gekleurde huid door middel van haarstylingmethoden die het haarvolume minimaliseren om het contact tussen de koelkap en de hoofdhuid te vergroten:

1) Door het gebruik van dreadlocks, braithing en vlechten om de hoofdhuid meer benaderbaar te maken voor de koeling.

2) water/conditioner-emulsie op her haar. 

Voorlopige gegevens

Voorlopige gegevens tonen aan dat borstkankerpatiënten die taxaanchemotherapie en hoofdhuidkoeling krijgen, deze technieken gebruiken om het haar voor te bereiden op een hoofdhuidkoelingskap.  Bovendien zullen de onderzoekers ook de resultaten en incidentie van aanhoudende chemotherapie-geïnduceerde alopecia beoordelen door patiënten tot 6 maanden na voltooiing van de behandeling te volgen. Zie voor artikel: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT05213936?term=hair

Video als extra: NBC video koeling bij minderheden


Nog meer weten hoe je je haar kan behouden?  Haarbehoud middelen“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt ” (Diksy)

HANDIGE LINKS NAAR HANS J. DIKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

  Lasertherapie (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nl

                  ===============================

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.