Volgens protocol 113797 van de Zuid Koreaanse FDA is er een vervolgstudie gestart, gesponsord door GSK Amerika (GlaxoSmithKleine) naar resultaten van Avodart met betrekking tot haaruitval. Avodart is, net zoals Proscar, een geneesmiddel bij een vergrote prostaat. Proscar, onder de naam Propecia, is al enige tijd geleden door de FDA goedgekeurd en kan ook in Nederland worden voorgeschreven. (receptmiddel) GSK stopte enige tijd geleden met studies met betrekking tot haaruitval naar vermeld om commerciële redenen. Als tweede met een zelfde soort geneesmiddel op de markt komen zagen ze niet zitten.

Waarom dan toch

Diverse artsen die Dutasteride op eigen risico voorschreven bij haaruitval rapporteerden dat Avodart beter werkte als Proscar/Propecia. Dat zal wel de reden zijn dat GSK alsnog tot verdere studies is overgegaan.

 

De studie

Blijkbaar is die studie al enige tijd aan de gang want in April van dit jaar werd een protocol gedeponeerd bij de Koreaanse FDA voor fase 4. De opzet van de studie behelst 900 mannen tussen de 19 en 41 jaar oud. Men verwacht de studie te beëindigen in juli 2013. Blijkbaar zijn de regels in Korea anders dan in Amerika omdat in Amerika fase 4 eventueel wordt gebruikt om een geneesmiddel te volgen nadat het op de markt is gebracht. De studiefase is in Amerika 3 fasen,

MELDT JE AAN EN ONTVANG HET GRATIS E-BOEK “HOOFDZAKELIJK HAAR”

Gratis bij jouw aanmelding het boek HOOFDZAKELIJK HAAR ter waarde van € 19,95″

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips uit de haarwereld ?

Share This