Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Latisse ® nu ook getest tegen haaruitval

Dr. Alan Bauman, lid van onze adviesraad, rapporteert een bescheiden haargroei door gebruik te maken van `Latisse`, het middel dat Allergan (ook de maker van Botox) eerder op de markt heeft gebracht om wimpers te laten groeien.

Een nieuwe studie

Allergan heeft nu besloten om een officiële studie te gaan doen om een en ander wetenschappelijk te bewijzen.

  • Fase 1. begint deze maand en zal zich richten op de veiligheid van het product. Dit gebeurt bij 28 proefpersonen met een matige haaruitval. De groep proefpersonen bevat zowel mannen als vrouwen.
  • Dr. Alan Bouman verwacht dat er voor haargroei van hoofdhaar een grotere concentratie nodig is als bij het gebruik in wimpers. Bij wimpers wordt 0,03 % van de werkzame stof (bimatoprost) gebruikt.
  • Als fase 1 succesvol wordt afgesloten den ook fase 2 en 3 kan bimatoprost het 3e werkzame middel worden tegen haarverlies naast minixidil en finasteride.
  • Aangezien het gebruik van bimatoprost (Latisse) al door de FDA is goedgekeurd bij wimpers kan een en ander wat sneller gaan.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.