Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Latisse ® Wimperhaar groeimiddel ook geschikt voor hoofdhaar groeimiddel?

Het geneesmiddel Latisse heeft een wonderlijke geschiedenis. Begonnen als een middel tegen glaucoom bleek het ook een gunstige invloed te hebben op de haargroei bij wimpers.

Via de wimpers naar de wenkbrauwen en vandaar naar het bovenhoofd.

Dr. Alan Bauman, een van onze adviseurs, zag de weg naar boven in zijn praktijk. Als haarspecialist ondervond hij dat als je vanuit de wimpers iets naar boven gaat naar de wenkbrauwen ook resultaat zichtbaar is. Vandaar naar het bovenhoofd is dan maar een kleine stap.

Een nieuwe studie

Allergen, de fabrikant van Latisse is nu een nieuwe studie begonnen naar het resultaat van Latisse (bimatoprost) bij gebruik als hoofdhaar groeimiddel.

Het gebruik van Latisse als hoofdhaar groeimiddel

Zoals het er nu naar uitziet is een druppel per dag op het te behandelen deel van het hoofd voldoende. Dit in tegenstelling tot minoxidil dat twee maal per dag moet worden aangebracht.

Voorlopige resultaten

Latisse als hoofdhaar groeimiddel is nog niet goedgekeurd door de FDA dus de werkzaamheid moet nog medisch worden bewezen. Vandaar die nieuwe studie. Wel denkt Dr. Alan Bauman te mogen concluderen dat het in ieder geval dun haar dikker maakt.

De prijs

Als Latisse alleen maar het haar dikker maakt dan moet worden getwijfeld aan de toepassing in de praktijk nadat het door de FDA is goedgekeurd. De kosten zijn namelijk tussen ongeveer € 100, = per 2 ounce flesje en sommige patiënten gebruiken twee tot drie flesjes per maand. Als Latisse ook hernieuwde haargroei geeft dan wordt de situatie anders. Maar als het dan ook weer net als minoxidil levenslang gebruikt moet worden is het weer een kostbare zaak.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.