Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Low Level Laser bij vrouwen

Is het effect van Low Level Laser voor haaruitval bij mannen en vrouwen anders? Dr. Bernstein behandelt vragen hierover.

V. Zijn er studies waaruit het verschil blijkt tussen mannen en vrouwen in hun reactie op laser behandelingen voor haaruitval?

A. In het International Journal of Cosmetic Surgery en Esthetische Dermatologie (Vol. 5, Number 2, 2003) is een studie op laag niveau lasertherapie (LLLT) uitgevoerd waaruit bleek dat er een 55% toename van de groei (haren tellen) in het temporale gebied en 64% in het hoekpunt van de vrouwelijke proefpersonen die behandeld waren met LLLT voor haar verlies. De studie gaf ook een toename aan van 74% in het haar van de mannelijke patiënten in het temporale gebied en 120% in het hoekpunt regio. Deze resultaten geven aan dat het in eerste instantie lijkt dat LLLT beter werkt bij mannen dan bij vrouwen, maar er waren vier keer zo veel mannen in dit onderzoek, zodat de resultaten anders kunnen zijn in een grotere testgroep.

V. Hoe staat het met de sterkte van de haren na Low Level Laser?

In deze met name kleinere vrouwelijke groep, was de treksterkte van het haar enorm toegenomen ten opzichte van de treksterkte waargenomen bij de mannelijke proefpersonen na de behandeling. Dit zou erop wijzen dat, althans in deze studie, er niet alleen een toegenomen haartelling bij vrouwen was, maar de treksterkte van dat haar was ook sterk verbeterd. Dit zou een aanvankelijke indicatie kunnen zijn dat LLLT gunstiger werkt voor vrouwen dan voor mannen.

Verdere studies

Het is belangrijk op te merken dat deze studie een tijdje geleden werd gepubliceerd. Verdere studies moeten worden uitgevoerd om de eerste resultaten te bevestigen en om verder de mogelijke mechanismen van laag niveau laser te verduidelijken bij zowel mannen als vrouwen met alopecia. Wat belangrijk is, lange termijn gegevens moeten worden verzameld om aan te tonen de voortdurende werkzaamheid van deze behandeling.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.