Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Meest gestelde vragen over Micro Haar Pigmentatie (MHP)

logo_haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

Door Gastblogger:  Isabelle van Rijn

Hoe lang of kort moet mijn haar zijn voor de MHP behandeling?

SMP 3

Tijdens een Micro Haar Pigmentatie behandeling is het voor mannen het beste als het haar niet langer is dan 1 mm. Als u er moeite mee heeft om het zelf af te scheren kunnen wij dat natuurlijk ook voor u doen. Het is belangrijk dat het haar zo kort is omdat wij zo goed kunnen zien welke kleur uw haar heeft wanneer het die lengte heeft. Later kunt u uw haar weer langer laten groeien, maar als u dan ooit besluit om het toch te millimeteren dan kan dat. Voor vrouwen of bij Haar Pigmentatie van langer haar geldt dit niet. U dient wel in gedachten te houden dat indien u ooit volledig kaal wordt (bijv. na chemotherapie ), de MHP wel zichtbaar zal zijn. Het is dus zeker mogelijk om met langer haar te pigmenteren, maar millimeteren voor de behandeling geeft u meer mogelijkheden na de behandeling. 8. MHP

Is Micro Haar Pigmentatie blijvend?

Daarin heeft u bij Beauty Care Nederland een keuze. De vaste MHP is zeker blijvend, al is een en ander wel afhankelijk van uw huid, hoe u met de MHP omgaat, welk pigment u kiest, of u het goed beschermt in het zonlicht en welke verzorgingsproducten u gebruikt. Onze ‘niet vaste’ pigmenten kunnen binnen 6 maanden vervagen maar uiterlijk binnen 2 jaar. Onze meest gebruikte vaste pigmenten zullen blijvend zijn en in de loop van de tijd alleen iets lichter worden, maar dus zeker niet verdwijnen.

Hoe vaak moet ik de MHP bij laten werken?

Bij vast pigment is het aan u wanneer en óf u het bij wilt laten werken. De gemiddelde klant komt in het eerste jaar terug voor een touch up en controle behandeling. Daarna zal er 2 jaar later nog eens een touch up plaats vinden. Hierna is het meestal klaar. Bij tijdelijk pigment is een halfjaarlijkse touch up gewenst.

Kan ik een proefstukje laten aanbrengen i.v.m. mogelijke allergieën?

Het aanbrengen van een Micro Haar Pigmentatie proefstukje is zeker aan te raden als u een verleden heeft met allergische reacties. De meeste klinieken voorzien daarin. Het is ook een optie wanneer u twijfelt of deze behandeling voor u wel geschikt is.

Is verdoving mogelijk?

images

Het is mogelijk om voorafgaand aan de Micro Haar Pigmentatie behandeling paracetamol te gebruiken. Dit kunt u de dag voor de behandeling innemen en op de dag zelf. Het schema is dan als volgt – 1 dag voor de behandeling 3 x daags 1000 mg, op de dag van behandelen afhankelijk van de tijd van behandelen 3 x daags 1000 mg. Ernaast kunt u ook nog Emla crème bestellen via uw huisarts. Dit wordt meestal volledig vergoed. De Emla crème dient ongeveer een half uur voordat de MHP behandeling begint ruim te worden aangebracht. De MHP behandeling wordt echter meestal niet als erg pijnlijk ervaren.

Moet ik vrij nemen na de Micro Haar Pigmentatie behandeling?

Het is aan u of u vrij wilt nemen voor de behandeling. Het behandelde gebied zal na de behandeling licht rood zijn. Dit kan een aantal dagen aanhouden. Eventueel hebben wij de mogelijkheid om het behandelde gebied tijdelijk te camoufleren met een camouflerende crème. Als dit uw voorkeur heeft horen wij dat graag. Deze crème krijgt u dan ook mee naar huis en wordt speciaal voor u op kleur gemaakt.

Hoe lang duurt een MHP behandeling?

Gemiddeld duurt een eerste behandeling 3 tot 7 uur verdeeld over 1 of 2 dagen. 3 tot 4 weken later is het behandelde gebied voldoende genezen om eventueel een 2e behandeling uit te voeren waarbij er nog een extra detail laag overheen gezet wordt.

Is een intakegesprek altijd nodig?

Consult

Dat is wel aan te raden. De kliniek kan dan beter inschatten hoe lang de behandeling zal duren en hoe het eindresultaat zal worden als ze het te behandelen gebied echt kunnen zien.

Wat als ik grijs wordt of meer haar verlies?

Grijs worden of meer haar verliezen is geen probleem bij deze behandeling. Het kan altijd bijgewerkt worden of aangepast worden in kleur. MHP kan indien gewenst zelfs weer totaal worden verwijderd.

Ik heb een litteken van een haartransplantatie op mijn achterhoofd, is dit een probleem?

FUT scar

FUT scar Met de goede techniek is het mogelijk om in een aantal behandelingen een litteken voor ongeveer 80 % te camoufleren. Het is wel belangrijk om te realiseren het niet mogelijk is om het litteken helemaal onzichtbaar te maken. Alleen verbeteren en camoufleren behoort tot de mogelijkheden.  Van de zijkant bekeken zal er soms verschil in reliëf te zien zijn als er op de plaats van het litteken geen haren zitten. Dit kunt u oplossen door middel van een FUE haartransplantatie in het litteken.  Denk er wel aan dat als er geen bloedtoevoer in het litteken meer aanwezig is die haarfollikels niet zullen aanslaan.

Het beste is om in contact te komen met een aantal  MHP klanten?

 Het is van belang om dat aan de kliniek te vragen. Er zijn ook klinieken die open dagen geven. Altijd naar toegaan.

Welke pigmenten of inkten worden gebruikt voor de MHP behandeling?

De pigmenten die gebruikt worden zijn speciaal geformuleerde, volledig veilige micro pigmentatie pigmenten voor de hoofdhuid met de hoogste kwaliteit ingrediënten. De gebruikte pigmenten dienen  biologisch, veganistisch en vrij van zware metalen te zijn

MHP gebruiken als haarverdikking

SMP 1

Ook voor vrouwen

Als je de haartransplantatie nog niet dik genoeg vind zorgen die puntjes vol een vollere look. Ook een voordelige manier om een vervolg haartransplantatie te voorkomen of uit te stellen. Ook voor vrouwen kan MHP geschikt zijn omdat zij meestal niet kaal worden maar een diffuse haaruitval hebben waardoor de hoodshuid zichtbaar wordt. MHP kan dan de contrast tussen een lichte hoofdhuid en donkerder haar wegnemen waardoor het haar voller gaat lijken.

Bron: www.beautycarenederland.nl

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)


Gratis digitaal consult:https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur/

Onafhankelijk privé consult: https://www.haarproblemen.nl/onafhankelijk-prive-consult/

E-boeken van Hans J.Diks:

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.