Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Micro Haar Pigmentatie (MHP) bij haaruitval

Bij haarverlies en kaalheid kan Micro Hair Pigmentation (MHP) een prima oplossing zijn  om visueel de dichtheid en haarlijn te verkrijgen die u ooit had. Nu is het mogelijk dat u overweegt een MHP behandeling te ondergaan terwijl de kans aanwezig is dat uw haarverlies en kaalheid verder doorzet. Wat nu te doen? 

MHP bij verschillende stadia kaalheid

Haarverlies en kaalheid vinden plaats in verschillende stadia en bij sommige mensen gaat er soms vele jaren overheen voordat dit volledig stabiel is. Toch is het in deze gevallen ook zeker mogelijk om al een MHP behandeling te ondergaan. 

De MHP wordt tijdens uw behandeling volledig aangepast aan de huidige situatie van uw haar. De pigmentatie wordt altijd een stuk verweven tussen de nog aanwezige haren. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat en tevens dat verder haarverlies en doorzettende kaalheid niet direct zichtbaar zal zijn. 

Wanneer de situatie van uw haar situatie nog verandert raden we u aan om jaarlijks of tweejaarlijks langs te komen voor een touch up. Zo wordt uw MHP waar nodig weer aangesloten op de mogelijk vernieuwde situatie van uw haar.

MHP bij alopecia areata

Alopecia areata betekent pleksgewijze kaalheid. Het is een ziekte van de haarwortels die meestal plotseling optreedt. In de plekken vallen bijna alle haren uit, terwijl de huid eromheen gewoon een normale haargroei laat zien. Soms kunnen de plekken wisselen van locatie en/of zichzelf weer herstellen.

Deze vorm van kaalheid is goed te behandelen door middel van MHP wanneer deze stabiel is.  Wanneer er nog kale plekken bijkomen of verdwijnen is er echter wel een risico aanwezig.

Als een kale plek opgevuld wordt met pigmentatie en er gaat in deze plek vervolgens weer haar groeien, kunnen er visuele afwijkingen ontstaan. Iedere situatie is echter uniek en wij adviseren u dan ook graag persoonlijk over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Bron: Beautycare Nederland

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.