Micro Haar Pigmentatie (MHP) ook bij littekens

Micro-Haar-Pigmentatie (MHP) ook bij littekens

Micro-Haar-Pigmentatie (MHP)  

In eerste instantie werd MHP ontwikkeld als een techniek om haaruitval te verbergen,  AL snel werd echter duidelijk dat de techniek grote voordelen bood voor littekenklachten bij haartransplantaties. Haartransplantatie littekens zijn een ongelukkig en onvermijdelijk bijproduct van de haartransplantatie. Als iemand beweert dat ze een haartransplantatie uitvoeren zonder littekens jokken ze. Het beste resultaat is “zonder zichtbare littekens” Het type littekens is afhankelijk van de methode van de operatie, maar de meest voorkomende zijn lineaire littekens aan de achterkant van het hoofd nadat de haarfollikels uit het donorgebied zijn gehaald bij een FUT-methode. Maar ook kleine littekentjes na de “haar voor haar” methode bij de  FUE-chirurgie kunnen voorkomen. Soms zijn ze met het blote oog niet te zien, maar bij en vergroting toch weer wel.  Maar ook bij verouderde technieken die in de jaren 70′ en 80 werden uitgevoerd (grafts met een diameter van 10-15 cm) kunnen zeer goed gecamoufleerd worden met MHP.

Haartransplantatie littekens

Moderne haartransplantatie klinieken volgen meestal de FUE (Folliculair Unit Extractie) techniek. Dankzij de vooruitgang in de afgelopen jaren, worden de littekentjes die dan ontstaan steeds kleiner. Het  is  dus wel zo eerlijk om te zeggen dat de grootte en de zichtbaarheid van littekens vrij sterk kan worden verminderd als je met de juiste chirurg in zee gaat. (Doe van te voren je huiswerk). Echter littekens zullen nooit helemaal  kunnen worden vermeden. Dat wil niet zeggen dat de FUT-methode verouderd is. Er zijn gevallen waarbij de FUT-methode beter is.

Je moet er maar mee leren leven? 

Voor degenen die moeten leven met hun littekens, kunnen simpele dingen zoals de styling  van het haar, de lengte van het haar of  bijvoorbeeld het in de rij staan bij de kassa een groot probleem vormen. (ze staren altijd naar mijn achterhoofd) Ook is er altijd de angst dat het litteken zichtbaar wordt. Dit probleem wordt vaak erger als de persoon haar blijft verliezen en het steeds moeilijk wordt om de littekens te verbergen. Veel  mensen betreuren om die reden het feit dat ze de haartransplantatie ooit hebben ondergaan, maar het hoeft niet zo te zijn.

De voordelen  van camouflage littekens met MHP

De MHP-technieken worden  gebruikt om littekens veroorzaakt door een haartransplantatie te camoufleren. De voordelen zijn duidelijk:  een snelle, veilige, effectieve camouflage zonder chirurgie. Bij een gemiddelde strip litteken camouflage of FUE-camouflage behandeling zullen 2-3 korte sessies nodig zijn, Soms zijn meer sessies nodig maar gelukkig komt dit niet vaak voor. Regelmatig wordt een litteken camouflage behandeling tegelijk meegenomen met  een volledige MHP-behandeling om het totale aantal benodigde sessies tot een minimum te beperken.

Wanneer kan het? 

Houd er  rekening mee dat je littekens  voldoende tijd  nodig hebben om te genezen na een haartransplantatie voordat een MHP-behandeling kan worden toegepast. Licht roze of witte littekens kunnen worden behandeld, maar met wondjes die niet volledig genezen moet je nog even wachten. Zo’n 6 tot 18 maanden na de haartransplantatie kunnen wij jouw littekens camoufleren. Gedurende die tijd kunnen littekens zich nog verbeteren.

Nog wat 

  • Het is niet altijd nodig om het haar te millimeteren.
  • Zorg dat er kleurvaste pigmenten worden gebruikt.
  • Zorg dat je naar een zeer ervaren MHP specialist gaat. (vraag om voorbeelden, zoek recensies, praat met behandelde cliënten)
  • Wanneer je de kleur aangepast wilt hebben i.v.m. grijs haar dan is dit bij de beste aanbieders zeker mogelijk.
  • Weer verwijderen of lichter maken is ook mogelijk als je de  haardracht veranderd.

Bron: Isabelle van www.beautycarenederland.nl

 

Meer huiswerk met meer informatie: https://www.haarproblemen.nl/?s=MHP

 

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN, TOCH?” (Hans J. Diks)


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995) gehad.

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


HANDIGE LINKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

www.nationaalhuidcentrum.nl


 LASER THERAPIE (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.