Micro Haar Pigmentatie (MHP) voor man en vrouw bij haaruitval

HAARWEETJES, ALTIJD GOED OM TE WETEN

MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

Een haarbehandeling die de laatste tijd veel opgang doet. Door het plaatsen van donkere stippen op het hoofd wordt een geschoren hoofdhuid geïmiteerd. Men is dus niet kaal maar heeft vrijwillig het haar afgeschoren. Het vermindert ook de glans van een kaal hoofd. Als je voor deze behandeling interesse hebt moet je wel de hierna beschreven lezen. . Ook voor vrouwen kan MHP bij een oplossing van hun haaruitval helpen. (zie onder)

Met wie ga je in zee

De behandeling komt voort uit de tatoeage wereld. Bedenkt echter wel dat niet iedere tatoeëerder ook een goede MHP-behandeling kan uitvoeren. Bij MHP komt meer kijken, zoals het zetten van een perfecte haarlijn. Een perfecte haarlijn is essentieel voor een geslaagde behandeling.

Wat zijn je verwachtingen

Alvorens voor een consult naar een studio of kliniek te gaan moet je je huiswerk hebben gedaan. Bespreek bij een consult duidelijk wat je verwachtingen zijn. Bekijk de voorbeelden die zeker aanwezig zullen zijn op foto of video. Misschien is er iemand aanwezig die de behandeling heeft ondergaan. Het maken van screenshots van voor- en na foto’s die je mooi vind is een goede manier om je voorkeuren nog eens te laten zien aan jouw behandelaar. Wat voor haarlijnen vind je bijvoorbeeld mooi?

Voor de behandeldag

Het is mogelijk dat je producten gebruikt als: haargroeimiddelen (bijv. ‘Rogaine’), Toppik, haarmascara etc. Wij raden aan om minimaal 48 uur voor je behandeling te stoppen met het gebruiken van zulke producten, ook geld dit voor het dragen van haarwerken. De hoofdhuid zal schoner en helderder worden en een betere basis voor de behandeling bieden. De dagen of weken voor je behandeling kan je er voor kiezen je hoofdhuid extra goed te verzorgen. De huid is tenslotte het canvas waar onze specialisten gebruik van maken en hoe beter de conditie daarvan is, hoe gemakkelijker het is een kunstwerk te maken! Was en hydrateer je hoofdhuid eenmaal dagelijks met producten die natuurlijk of neutraal zijn, denk hierbij aan: geurloze zeep of kokosolie (bij een droge/ niet vette huid).

Nog wat voorbereiding

Wanneer je van een langer kapsel naar een MHP look gaat is het geen slecht idee om vlak voor je behandeling alvast je haar korter te knippen of zelfs misschien al geschoren te dragen. Op deze manier kunnen jij en je omgeving alvast wennen aan deze nieuwe uitstraling en is de overgang minder groot. We begrijpen echter dat je misschien nog nooit je haar hebt geschoren of dat je het op de behandeldag wilt doen, dit is ook geen probleem. Onze specialisten kunnen jouw haar ook scheren en zullen dit direct op de juiste lengte doen (0.5 mm).

De dag voor de behandeling

Tot slot hebben we nog een aantal hele praktische tips die je helpen een goede behandeldag te beleven. Denk aan een goede nachtrust zodat je voldoende uitgerust bent om de behandeling te ondergaan en consumeer geen alcohol/ drugs vanaf 24 uur voor aanvang. Ook is het prettig om comfortabele kleding te dragen; het is tenslotte mogelijk dat je een volledige dag in de behandelstoel doorbrengt. Ook een goed ontbijt en goede hydratatie is aan te bevelen, wanneer je lichaam voldoende in zijn systeem heeft wordt de prikkelverwerking beter gereguleerd en eventueel 2 paracetamollen voor de behandeling innemen kan ook een verschil maken!

De behandeldag

Wanneer de haarlijn wordt getekend op de behandeldag helpt deze voorbereiding bij het verwoorden van de wensen die je hebt. Uiteraard adviseert de specialist je en wordt de haarlijn uniek voor jou ontworpen. Maar een duidelijk beeld draagt bij aan je eigen zelfverzekerdheid én is eigenlijk ook al gewoon een leuk onderdeel van de voorpret!

Vrouwen en MHP

Ook bij vrouwen kan een MHP-behandeling uitkomst bieden. Over het algemeen worden vrouwen niet helemaal kaal maar wel dun. Tussen die haren kunnen dan die donkere stipjes worden aangebracht waardoor het haar er voller gaat uitzien.

SMP vrouw

MHP BIJ VROUWEN

Bron: https://www.beautycarenederland.nl/

Meer informatie: Zoekresultaten op “MHP” | Haarproblemen.nl

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.