Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Minoxidil aanbrengen op droog of nat (vochtig) haar?

 

logo_haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

Hierbij een vraag die ik ontving op mijn gratis digitaal spreekuur. (https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur/)

Vraag

Ik ben benieuwd wat het beste is. Moet ik Minoxidil direct na de douche aanbrengen? Of moet ik wachten tot het haar droog is? Hoe kan ik het beste resultaat verwachten?

 

min

Antwoord

De meeste fabrikanten van Minoxidil adviseren om het middel op een droge hoofdhuid aan te brengen. Als dat niet mogelijk is dan in ieder geval op handdoekdroog haar waarbij ook de hoofdhuid niet mag worden ontzien. Dit gegeven is gebaseerd op het feit dat deelnemers aan klinische proeven werden gevraagd om het middel alleen op droog haar toe te passen.

Er is echter ook een theorie dat het aanbrengen van Minoxidil op vochtig haar de absorptie verbetert.  Ik heb daar geen mening over maar mijn gevoel zegt dat dit idee niet bevorderlijk is. Daar komt bij dat Minoxidil op de hoofdhuid moet worden aangebracht en niet op het nog aanwezige haar. Net zoals een spons heeft onze huid de mogelijkheid om iets vloeibaars toe te laten. Er is echter wel een limiet aan de hoeveelheid vloeistof die de huid kan verwerken. Als de huid al “vol” zit met water heeft Minoxidil het nakijken en droogt buiten de huid op.

 

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)


 

Gratis digitaal consult:https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur/

Onafhankelijk privé consult: https://www.haarproblemen.nl/onafhankelijk-prive-consult/

E-boeken van Hans J.Diks:

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.