Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Minoxidil en Finasteride tegelijk gebruiken

 

0. logo-haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

Minoxidil en Finasteride tegelijk gebruiken

Veel experts geloven dat het tegelijkertijd gebruiken van Minoxidil en Finasteride een synergetisch effect kan opleveren. Dus het ene middel versterkt de werking van het andere middel. Er zijn echter wel twee belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

haar 16Shedding

Van beide middelen is bekend dat ze in eerste instantie door een zogenaamde “shedding” fase gaan. Dus tijdelijk extra haaruitval. Deze fase duurt ongeveer 3 tot 4 maanden en net zoals de werking uiteindelijk meer resultaat kan geven dan het alleengebruik van deze middelen is ook de “shedding” bij het gebruik van deze twee middelen extra heftig. Dit heeft tot gevolg dat veel mannen (finasteride is immmers alleen voor mannen)  het gelijktijdig gebruiken van Minoxidil en Finasteride te snel opgeven waardoor deze middelen niet toekomen aan hun heilzame werking.

propecia

Het blijven medicijnen

Bij de overweging om Minoxidil en Finasteride tegelijkertijd te gebruiken moet ook overwogen worden dat beide middelen geneesmiddelen zijn en als zodanig bijwerkingen kunnen geven. Minoxidil is uiteindelijk zonder recept verkrijgbaar omdat de bijwerkingen in de testfase minimaal waren. Dat kan niet gesteld worden van Finasteride. De kans op bijwerkingen hierbij is groter. Vandaar dat dit middel nog steeds op recept verkrijgbaar is. Natuurlijk is alles zonder recept verkrijgbaar op het internet maar dan kan je nooit zeker zijn van de samenstelling.

De huisarts en / of dermatoloog

Als je dus overweegt om Minoxidil en Finasteride samen te gebruiken ga dan op zoek naar een arts die verstand heeft van haarproblemen. Ken je zo,n arts niet? Ga dan eens te rade bij www.haarweb.nl . Daar vind je heel veel lotgenoten die je kunnen helpen.

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

 

.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.