Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Minoxidil samen met Low Level Laser werkt beter

Dit interview is een vertaling die Dr. Muricy gaf aan de Hair Journal International.

Dr. Maria Angélica Muricy.

Vraag 1:

Dr. Murcily, uw kliniek heeft zojuist een klinische studie beëindigd waar u wilde onderzoeken wat het effect is van Low Level laser (HairMax / HairPlus laserkam) in combinatie met Minoxidil.

Antwoord:

Onze gegevens laten zien dat de laser het effect van Minoxidil verbetert. We zagen dat patiënten uit de groep die 2 x per dag Minoxidil gebruikten en ook de laser 3 x per week gedurende 15-20 minuten betere resultaten hadden dan de groep die de laser alleen of de Minoxidil alleen gebruikten.

Vraag 2:

Was dit een officiële studie? Met vastgestelde protocollen?

Antwoord:

Ja, we hebben geprobeerd de actie van de laser te analyseren op celniveau en niet alleen door haren te tellen

Bij alle patiënten werden biopsies (stukjes huid) genomen. We wilden weten wat er met de cel gebeurt

als het lichtenergie ontvangt.

Vraag 3:

Er zaten mannen en vrouwen in de studie. Was er nog verschil in de resultaten?

Antwoord:

Nee, geen verschil. Mannelijke haaruitval is wel anders dan vrouwelijke haaruitval. Mannen kunnen helemaal kaal worden (op het kransje na). Vrouwen behouden meestal de haarlijn en hun haaruitval heeft een diffuus (doorzichtig) resultaat. We wisten niet wat we konden verwachten maar nadat we de resultaten analyseerden zagen we dat bij mannen na een combinatie van laser en minoxidil het afsterven van cellen verminderde. Interessant was dat bij de mannen het afsterven verminderde terwijl bij vrouwen het tegenovergestelde resultaat werd gezien. In de vrouwen biopsie zagen we wel dat de proliferatie van de cel werd gestimuleerd.

Vraag 4:

Wat is het verschil, uitgelegd voor een leek?

Antwoord:

Als je haarverlies behandelingen combineert is het resultaat beter.

Vraag 5:

Zou dit ook opgaan voor personen met een haartransplantatie?

Antwoord:

Er is geen reden om aan te nemen dat haartransplantatie niet hetzelfde effect heeft als de patiënt de laser en Minoxidil gaat gebruiken.

Vraag 6:

De medische beroepsgroep heeft tot nu toe een “wait-and-see” houding aangenomen. Gaat uw onderzoek daar verandering in brengen?

Antwoord:

Ja, dat denk ik wel. Voor de eerste maal kunnen we nu zeggen dat de laser meetbaar resultaat geeft. Ik denk dat er nu meer studies komen op dit gebied die hetzelfde zullen bewijzen.

Vraag 7:

Houdt hiermee uw onderzoek op?

Antwoord:

Nee, we blijven onderzoeken. In ons laatste onderzoek zagen we ook dat de kwaliteit van het haar verbeterde door de toepassing van de laser. Het haar werd dikker en zag er gezonder uit. We gaan dus nu onderzoeken hoe we dit kunnen bewijzen.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.