TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN MINOXIDIL 

Minoxidil

Minoxidil wordt met vele merknamen op de markt gebracht en ook met verschillende oplosmiddelen. Minoxidil bevat 95 % of meer  oplosmiddel. Het kan zijn dat een oplosmiddel allergische reacties geeft maar dan kan je minoxidil met een ander oplosmiddel gebruiken. Iedere apotheker kan dat voor je maken.

Minoxidil moet worden aangebracht op die plaatsen waar het haar uitvalt en nog (wat) haar aanwezig is. Bij totaal kale plekken werkt Minoxidil niet.Minoxidil moet op de hoofdhuid worden aangebracht en niet in de haren, Het is daarom aan te bevelen om Minoxidil op handdoekdroog haar aan te brengene zodat je makkelijk scheidingen in het haar kan kammen om zo makkelijker de hoofdhuid te bereiken.

Minoxidil kan het aangetaste haar (pluizig en droog) verbeteren.

Minoxidil werkt aan de voorkant en de inhammen alleen als de haaruitval kort geleden is begonnen.

Minoxidil 5% geeft bij mannen het beste resultaat. Voor vrouwen is 2% het beste. Dit om ongewenste haargroei in het gezicht te voorkomen.

Het meest gebruikte oplosmiddel is propyleenglycol maar geeft ook de meeste allergische reacties.

Minoxidil moet 2 x per dag worden aangebracht. Kan dat niet dan is 1x per dag beter dan niets doen. Gebruik in dat geval wel de dubbele doses.

De meeste mannen gebruiken Minoxidil in ieder geval voor het slapen gaan.

Minoxidil moet doorlopend gebruikt worden. Als je stopt gaat al het bespaarde haar versneld weer verloren.

Wordt niet ongerust als je de eerste maanden wat meer haaruitval hebt (shedding). Dat betekent dat Minoxidil zijn werk doet.

Meer informatie: https://www.haarproblemen.nl/?s=Minoxidil

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks: ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

Voor een persoonlijk  en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

In 1 minuut naar de informatie die jij zoekt op: https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/


Deze informatie wordt je aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ). Hans J.Diks is werkzaam voor de Stichting Medi-Budget, een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen voor de consument .Ik heb geen commerciële bindingen met klinieken. Daardoor kan ik onafhankelijkheid garanderen.. Ook sponsors hebben geen invloed op mijn berichten. Zij zijn echter wel ethisch geselecteerd.