Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

haargroeimiddelen

Moet je na een haartransplantatie doorgaan met Propecia (Finasteride)?

Een goede vraag. Dat is afhankelijk van het oorspronkelijke haar dat je nog hebt vóór de haartransplantatie.

Nog redelijk veel haar

Is er nog redelijk veel oorspronkelijk haar aanwezig dan kan je voorkomen dat dit haar op een later tijdstip ook gaat uitvallen. Dus kan Propecia worden overwogen.

Weinig tot geen haar

Is er nog weinig tot geen haar aanwezig vóór de haartransplantatie dat wordt het moeilijk. We weten van Propecia dat het prima werkt om haaruitval te voorkomen maar om nieuwe haren te produceren zijn de resultaten een stuk minder. Het is dus iets dat je moet afwegen tegen de kosten.

Propecia en de nieuwe haren

Propecia heeft wel een gunstige invloed op de nieuwe haargroei na de haartransplantatie maar zodra de nieuwe haren er zijn hebben die geen Propecia nodig. Die haren komen uit een erfelijk onbelast gebied en daardoor immuun voor erfelijke haaruitval.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.