Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Nieuw, de haartransplantatie robot nu in gebruik

10734248_800916446641257_6255473713967014149_n

De Artas robot

 

Een robot kan ervoor zorgen dat de follikel units bij een FUE haartransplantatie sneller, goedkoper en minder gevoelig kunnen worden verwijderd volgens Dr. James Harris die het prototype voor de ARTAS haartransplantatie robot onlangs in gebruik heeft genomen nadat de FDA de robot voor gebruik bij haartransplantaties had goedgekeurd.

Haartransplantatie goedkoper?

Een groot deel van de behandeltijd bij een haartransplantatie is het verwijderen van de haarfollikels bij een FUE behandeling. Als dat sneller kan wordt de behandeltijd aanmerkelijk ingekort wat het comfort voor de cliënt verbetert en de behandelprijs ten goede kan komen.

Wel zal er rekening mee moeten worden gehouden dat de ARTAS robot $ 200.000,= kost en daar zal op moeten worden afgeschreven.

De voordelen versus de nadelen

Met zo, n hoge aanschafprijs zal nu moeten blijken of de voordelen tegen de nadelen opwegen. Het comfort voor de cliënt is een belangrijke factor want de robot halveert de behandeltijd maar is de robot ook zo precies als de hand van de chirurg?

Behandelgemak

De behandelend arts kan zelfs via een monitor een en ander in een andere ruimte volgen. Dr. Harris vind het werken met de robot in ieder geval relaxter. Beter als één voor één de follikel units verwijderen, zeker als er 800 tot 1000 wil doen. Het werken met de robot is ook in een paardagen te leren in tegenstelling van het oogsten van de follikel units met de hand waarvoor een veel langere tijd nodig is.

Een geruststellende gedachte?

Dr. Harris kan zich voorstellen dat de cliënt in eerste instantie nogal huiverig is om een robot het werk te laten doen. Om de cliënten aan te moedigen geeft Dr. Harris die cliënten dan ook tijdelijk een korting op de behandeling. Tot nu toe zijn er meer dan 350 cliënten met de ARTAS haartransplantatie robot behandeld zonder complicaties.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.