Platelet Rich Plasma (PRP) wordt uit het eigen bloed gehaald. Het bloed wordt in een soort centrifuge behandeld zodat de verschillende onderdelen van het bloed worden gescheiden.

Ons bloed bestaat uit:

* rode bloedcellen
* witte bloedcellen
* bloedplaatjes

Daarnaast zit er in de vloeistof ook nog:
* water
* proteïne
* glucose
* bloedstollers

Wat zijn bloedplaatjes
Bloedplaatjes zijn kleine celfragmenten in de vorm van platte schijfjes. Zij circelen rond in ons bloed en spelen een rol bij het stolllen van het bloed bij een bloeding.

Platelet Rich Plasma
De zogenoemde “Platelet Rich Plasma” komt uit het eigen bloed en door het centrifugeren ontstaat er een concentratie van die bloedplaatjes (platelets).

Het doel
Het doel van een behandeling met PRP is om via injecties een hoge concentratie van groei factoren in de hoofdhuid aan te brengen met de hoop op hernieuwde haargroei.

De stand van zaken
Momenteel horen we verschillende meningen van artsen die deze behandeling toepassen. Sommige negatief en sommige positief. Deze studie hoopt door middel van dubbelblind onderzoek (met een placebo) meer klaarheid te brengen.

Lees verder http://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02074943?term=hair&rcv_d=14

Terwijl ik dit schrijf komt er een nieuw bericht binnen dat ook de China university Hospital eenzelfde studie gaat doen. Ik zal de uitkomsten van deze onderzoeken scherp in de gaten houden om definitief te kunnen vaststellen of de toepassing van PRP bij haaruitval zin heeft of niet. Hierbij de link: http://urly.nl/china

Pin It on Pinterest

Share This