Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haartransplantatie

Nieuwe instrumenten voor haartransplantaties

Ik kan mij nog de tijd herinneren dat wij instrumenten moesten lenen van de oogartsen omdat er voor haartransplantatie artsen geen eigen instrumentarium werd gemaakt. Dat kwam omdat er niet zoveel haartransplantatie artsen waren. Dat is gelukkig veranderd. Ieder jaar zien we nieuwe instrumenten op de beurs die gekoppeld is aan het ISHRS congres.

Laxometer_bg

Laxometer II om de elasticiteit van de hoofdhuid te meten

Dr. Parsa Mohebi presenteerde de tweede generatie van zijn Laxometer. Dit instrument meet precies de elasticiteit van de huid in het donorgebied om vast te stellen hoeveel donorhuid er kan worden verwijderd voor een FUT behandeling. Daardoor kan het maximale aantal follikel units worden geoogst zonder de druk op de wond te groot te maken en op die manier betere, en daardoor minder zichtbare littekens te verkrijgen.

 

De Hair Check

Dit instrument wordt gebruikt om de diagnose met betrekking tot een erfelijke haaruitval te verbeteren en in een eerder stadium.HAIRCHECK Het meet de hoeveelheid haar en maakt een vergelijking mogelijk over verschillende periodes. Daarmee kan onnodig gebruik van finasteride en minoxidil worden vermeden.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.