Ik kan mij nog de tijd herinneren dat wij instrumenten moesten lenen van de oogartsen omdat er voor haartransplantatie artsen geen eigen instrumentarium werd gemaakt. Dat kwam omdat er niet zoveel haartransplantatie artsen waren. Dat is gelukkig veranderd. Ieder jaar zien we nieuwe instrumenten op de beurs die gekoppeld is aan het ISHRS congres.

Laxometer_bg

Laxometer II om de elasticiteit van de hoofdhuid te meten

Dr. Parsa Mohebi presenteerde de tweede generatie van zijn Laxometer. Dit instrument meet precies de elasticiteit van de huid in het donorgebied om vast te stellen hoeveel donorhuid er kan worden verwijderd voor een FUT behandeling. Daardoor kan het maximale aantal follikel units worden geoogst zonder de druk op de wond te groot te maken en op die manier betere, en daardoor minder zichtbare littekens te verkrijgen.

 

De Hair Check

Dit instrument wordt gebruikt om de diagnose met betrekking tot een erfelijke haaruitval te verbeteren en in een eerder stadium.HAIRCHECK Het meet de hoeveelheid haar en maakt een vergelijking mogelijk over verschillende periodes. Daarmee kan onnodig gebruik van finasteride en minoxidil worden vermeden.

Pin It on Pinterest

Share This