Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Nieuwe ontwikkelingen bij bestrijding haaruitval

Het lijkt wel of de research bij behandelingen en producten tegen haarverlies in een stroomversnelling komt de laatste jaren. Werden we eerst verrast met minoxidil, een middel om haaruitval te vertragen of te stoppen, daarna finasteride, dit maal een pilletje en als laatste Low Level Laser. Ik heb het hier dan over erkende medische producten en niet over haarlemmerolieproducten. Die zijn er genoeg en de werkzaamheid van die middelen is nooit bewezen.

Platelet Rich Plasma (PRP)

Je hoort de laatste tijd hoor nog alveel over PRP therapie (Platelet Rich Plasma). In het Nederlands: bloedplaatjes rijk plasma. Bij deze behandeling wordt het eigen bloed afgenomen en in een soort centrifuge gedaan waardoor er een scheiding ontstaat tussen de rode en witte bloedlichaampjes en de bloedplaatjes met plasma. Er ontstaat dan een plasma met een verrijkt aantal bloedplaatjes. Al meer dan 20 jaar is bekend dat verrijkt bloedplasma genezend werkt bij wondgenezing.

 

Het gebruik van PRP bij haaruitval
Nu is het dus ook ontdekt bij haarverlies en wel in 2 vormen:

  • Voor gebruik om haaruitval te voorkomen en het haar te verbeteren.
  • Voor gebruik bij een haartransplantatie om de overlevingskans van grafts te verbeteren en de genezing te bespoedigen wat ook weer een beter resultaat kan geven.

Denk er wel aan dat dit een Amerikaanse arts is, gerespecteerd in het vak maar commerciëler dan onze artsen. Ook is de werkzaamheid nog niet medisch bewezen.

Latisse

Wimpers verlengen met Latisse een wondermiddel?
Zoals vaak gebeurd is het middel Latisse® ontdekt terwijl het voor andere doeleinden werd gebruikt, glaucoom namelijk. Bijwerking? Dikkere en langere wimpers. Hoera, een kaskraker! De firma Alergan, die het middel op de markt brengt, heeft FDA goedkeuring gekregen. Gestart in Amerika, is het middel naar Engeland gekomen en daarna is de rest van Europa dit jaar aan de beurt. De werkzame stof is “proglandins” waarop Alergan een patent heeft en is alleen op recept verkrijgbaar.

Kan Latisse ook van invloed zijn op hoofdhaargroei?
Er zijn momenteel studies gaande naar het gebruik van Latisse (Lumigan, Bimatoprost) om ook wenkbrauw haren te laten groeien en er is het vermoeden dat het ook van nut kan zijn in het stimuleren van de groei van het hoofdhaar. Er zijn echter nog andere problemen bij gebruik voor de behandeling van mannelijke of vrouwelijke patroon haarverlies. Deze omvatten:

  • Het potentieel voor bijwerkingen van systemische absorptie, omdat alopecia androgenetica meestal een veel groter gebied bestrijkt dan wenkbrauwen of wimpers.
  • De kosten van Latisse, gebruikt in grote hoeveelheden, kunnen onbetaalbaar worden.
  • Lange-termijn resultaten. De werkzaamheid op een langer termijn is nog niet bekend.

Gratis onafhankelijke en objectieve neiuwsbrief over meer dan 40 haarproblemen door Hans J.Diks op:

www.haarproblemen.nl

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.