Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Nieuwe stamcelwet nu in werking in Japan

logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk

Een nieuwe wet

Een nieuwe wet in verband met het gebruik van stamcellen is in Japan na een jaar in werking getreden. Deze nieuwe wetgeving geeft laboratoria toestemming om stamcellen te kweken voor lichaaamsweefsel. Tot nu toe was dat alleen toegestaan voor medische instituten.

untitledShisheido

In dit verband heeft de Japanse cosmetische firma Shisheido de ambitie versterkt om een techniek te ontwikkelen om het haar te restoreren met behulp van stamcellen. Inmiddels heeft Shisheido de exploitatie rechten voor Japan verkregen van Replicel, een Canadese firma die op dit gebied al wat resultaten heeft geboekt. Om de research te versnellen heeft Shisheido een laboratorium in Kobe gevestigd om samen met een medische kliniek hun doel te bereiken. Dat doel is de practische toepassing voor de consument in 2018.

haar 22

De toepassing

De toepassing die zij voor ogen hebben om een haarmonster te nemen van 5 mm van het achterhoofd (erfelijk onbelast haar) en de cellen daarvan te vermenigvuldigen. Die cellen worden dan in de hoofdhuid geïnjecteerd om weer haren te laten groeien. Dit alles met de techniek die Replicel heeft ontwikkeld.

 

imagesOT56KROE

Hoe werkt het

De implantatie van “autologous cells”, cellen dus van het eigen lichaam, zal dan de haargroei weer moeten herstellen. Het voordeel hierbij is dat maar een zeer klein deel van het donorhaar nodig is. Omdat het haarmonster afkomstig is van dezelfde persoon zal afstoting dan ook niet gebeuren. De techniek kan gebruikt worden alle vormen van haarverlies bij zowel mannen als vrouwen.

Door: Hans J.Diks

Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.