Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Ook Amerika werft cliënten voor een proces over Propecia

Al eerder trokken de Canadezen aan de bel. Propecia zou toch meer bijwerkingen hebben die blijvend zijn. Die bijwerkingen hebben te maken met problemen op seksueel gebied.

Een oproep

Nu roept een Amerikaans advocatenkantoor. Atkins en Markoff, Propecia gebruikers op om zich te melden voor een zogenaamde “Class Action” tegen de fabrikant Merck. Een Class Action is een rechtszaak met zoveel mogelijk gedupeerden die tegelijk procederen. De oproep behelst een gratis en vertrouwelijk consult om hen te wijzen op hun rechten en opties als er permanente seksuele problemen kunnen worden aangetoond.

Propecia

Propecia is een medicijn in pilvorm dat wordt gefabriceerd door Merck & Co. En is bedoeld om erfelijke haaruitval bij mannen te bestrijden. Propecia kan alleen op recept worden verkregen en is bedoeld voor beginnende en wat verder gevorderde haaruitval.

De bijsluiter en de informatie op de site van Merck tegen.

De officiële Propecia website waarschuwt tegen potentiële bijwerkingen en vermeld dat een klein percentage mannen last kreeg van bijwerkingen op het vlak van de seks, zoals het moeilijk krijgen van een erectie en een afname van de hoeveelheid sperma. Deze bijwerkingen zouden verdwijnen na het stoppen met Propecia. Na vijf jaar inname van het medicijn zou nog maar 0,3% of minder van de mannen last hebben van die bijwerkingen.

Een studie van “The Journal of Sexual Medicine”.

Dit vaktijdschrift deed een studie bij 71 mannen tussen de 21 en 46 jaar die Finasteride (het werkzame middel in Propecia) hadden gebruikt. Zij rapporteerden dat de bijwerkingen aanhielden voor minstens drie maanden nadat ze gestopt waren met het geneesmiddel. Verder toonde de studie aan dat 94% van die mannen een lager libido hadden, 92% had erectieproblemen en 69% had problemen met een orgasme. Het kwam zelfs voor dat de bijwerkingen tot 40 maanden nadat er was gestopt met het gebruik aanhielden.

De aanklacht

Door het advocatenkantoor is nu een klacht tegen Merck ingediend bij het “Federal District Court”in New Jersey met als inhoud dat Propecia en Proscar het seksuele leven van verschillende mannen heeft geruïneerd en dat Merck heeft nagelaten om artsen te waarschuwen tegen deze mogelijke bijwerkingen. De klagers voeren aan dat het medicijn ernstige erectieproblemen, pijn in de testikels, verminderde zin in seks, depressies en angstaanvallen heeft veroorzaakt,

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.