Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Oorzaken haaruitval bij vrouwen

In deze publicatie gaan we in op de diverse verschijningsvormen van haaruitval bij vrouwen en wat er aan te doen.

Ronde kale plekken

In dit geval spreken we van Alopecia Areata, een reactie van het immuunsysteem. Een gang naar de dermatoloog is hierbij aanbevolen. Een directe oplossing is er nog niet maar er zijn behandelingen die soms succes geven. Er een patiëntenvereniging. www.alopecia-vereniging.nl

Haarverlies na een bevalling

Dit wordt veroorzaakt door verschillen in de hormoonhuishouding na de geboorte. Normaal gesproken komt dat vanzelf weer in orde maar dat kan wel tot 1 jaar duren. Als het niet beter wordt dan toch nog maar naar de dermatoloog.

Haarverlies alleen op het bovenhoofd

De oorzaak ligt ook hier bij hormonen maar daar komt nog een erfelijke aanleg bij, net zoals bij mannen. Deze vorm van haaruitval kwam vroeger alleen voor na de overgang maar tegenwoordig komt het ook al bij jongere vrouwen voor. Als preventiemiddel kan Minoxidil worden gebruikt of soms een verandering van de anti- conceptiepil. Ook dit kan het beste met de dermatoloog worden besproken.

Ziekte, medicijnen

Sommige medicijnen veroorzaken haarverlies. Bespreek eens met de huisarts of er alternatieve medicijnen zijn zonder die nare bijwerkingen.

Ongezond eten

Door ongezond eten kan er een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen opreden. Vooral een tekort aan ijzer en zink kan invloed hebben op haaruitval.

Verkeerde haarverzorging

Te sterke chemische middelen, zoals permanentvloeistof en haarverfmiddelen kunnen het haar een gevoelige tik geven. De enige oplossing hiervoor is het haar laten groeien en het slechte stuk er uit te laten knippen. Normaal gesproken heeft het nieuw groeiende haar weer dezelfde kwaliteit als voor die chemische behandeling.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.