Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Opgelet met haartransplantatie foto’s

Hierbij een Amerikaanse video waarop Spencer Kobren veen voorbeeld laat zien hoe er gesjoemeld wordt met resultaten van haartransplantaties: .

In eerdere artikelen heb ik daar al meer over geschreven maar nu kan je ook duidelijk zien waarop je moet letten bij foto’s van haartransplantaties.

Een van mijn artikelen over deze vorm van oplichting:

Reden 1:
Het is niet jouw hoofd en niet jouw haar. Iedereen is uniek. Zelfs bij een eeneiige tweeling zijn de resultaten niet gelijk.

Reden 2:
Foto’ s zijn 2 dimensionaal (geen diepte) en daardoor lijkt haar op Video’ s, foto’ s en websites altijd dikker.

Reden 3:
Veelal is de “voor foto” onder andere omstandigheden gemaakt als de “na foto” Andere stand van het hoofd, andere belichting, andere vorm van het kapsel.

Reden 4:
Met foto shoppen kom je een heel eind.

Reden 5:
Wat denk je. Laten ze de minder goede of alleen de goede resultaten zien?

Waar je wel wat aan hebt zijn echter cliënten. Vraag of je op een willekeurige dag als de kliniek check-ups doet in de wachtkamer mag zitten. Praat dan met die mensen die op controle komen. Dan kan je nog niet het resultaat zien dat jij kunt verwachten want jouw haar en hoofd is anders maar in ieder geval krijg je dan een onbevooroordeelde indruk van de resultaten van die kliniek.

7

Hier kan je duidelijk zien dat er gesjoemeld is. Waarschijnlijk met een haarverdikkingsspray.

Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.