Haaruitval bestrijden met Platelet Rich Plasma (PRP)

Bekende namen

Bekende namen die hebben verteld dat zij PRP hebben gebruikt zijn Tiger Woods, Rafael Nadal, Kobe Bryant, Kim Kardashian and Angelina Jolie.

PRP-proces[1]

Medische achtergrond
Er zijn ondertussen meer dan 6000 studies gepubliceerd over het gebruik van PRP. Het wordt gebruikt door tandartsen en bij de orthopedische en plastische chirurgie. Recentelijk is PRP door professionele atleten ontdekt als een middel om bij blessures sneller te herstellen.

Hollywood sterren

Ook Hollywoodsterren gebruiken PRP om een jeugdig uiterlijk te behouden. Dat heet dan een “vampier facelift zonder chirurgie”.

PRP bij haaruitval

Steeds meer haartransplantatie artsen bieden nu een PRP haarbehandeling aan vanwege de haargroei potentie. Een recente studie, gepubliceerd in de “British Journal of Dermatology” vond dat PRP een betere standaard behandeling bij Alopecia Areata is dan de huidige behandelingen.

De werking

Hoe kan PRP nieuw leven brengen in follikels die tot nu toe falen?  Platelets zijn hele kleine cellen die belangrijk zijn bij genezing.

Platelets bevatten krachtige proteïnen, cytokines en groeifactoren zoals:

• Connective Tissue Growth Factor (CTGF)
• Platelet Derived Growth Factor (PGDF)
• Transforming Growth Factor-beta (TGF-β)
• Epidermal Growth Factor (EGF)
• Insulin Growth Factor (IGF)
• Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF)

Uitkomsten van studies

Uit gepubliceerde studies komt als mogelijkheid te voorschijn dat die groeifactoren een belangrijke rol spelen in het reguleren van de haarfollikel functie en daardoor een effectieve behandeling kunnen zijn voor zowel Alopecia Areata als Alopecia Androgenetica.

De toepassing

Het eigen bloed wordt afgenomen (zoals bij een bloeddonor). Dan komt dat bloed in een centrifuge om de platelets te scheiden van andere zaken die in het bloed zitten.  Daarna wordt het weer geïnjecteerd in de hoofdhuid. Een PRP behandeling vereist geen opname en de cliënt / patiënt kan na een uurtje weer naar huis of naar het werk.

Zijn er risico’s bij een PRP behandeling

Omdat ieder mens uniek is kunnen de resultaten nogal verschillen. Na de behandeling kan er een lichte hoofdpijn zijn die makkelijk bestreden kan worden.

Meer informatie: :https://www.haarproblemen.nl/?s=PRP

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN, TOCH?” (Hans J. Diks)


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995) gehad.

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


HANDIGE LINKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

www.nationaalhuidcentrum.nl


 LASER THERAPIE (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.