Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haargroeimiddelen

Preventiemiddelen die wel of niet werken

Preventiemiddelen die wel of niet werken

Tot op heden zijn er drie erkende middelen als preventie bij haaruitval, te weten Minoxidil, Finasteride en de Hairmax (Hairplus) Laserkam. Wil dat dan zeggen dat al die andere middelen niet werken? Dat kun je niet beweren. Het enige dat je dan kan vaststellen is dat de werkzaamheid van al die andere middelen niet is bewezen.

Waarom dan geen onderzoeken?

Medische onderzoeken zijn erg duur en nemen veel tijd in beslag.. Voordat een middel of apparaat op de markt komt zijn er soms jaren verstreken. Dat onderzoek moet dan ook nog door onafhankelijke instituten worden gedaan en die weten wat rekenen is.

Alleen met patentrecht

Vandaar dat er alleen onderzoeken komen met betrekking tot middelen waarvoor een patent kan worden verkregen. De fabrikant betaald dan graag de hoge onderzoekskosten, omdat hij dan een aantal jaren het alleenrecht heeft op de verkoop van die middelen. Met die verkoop moeten de kosten van het onderzoek ruimschoots worden goedgemaakt.

Bestaande ingrediënten

Er zijn preventiemiddelen op de markt waarin ingrediënten zitten die natuurlijk verkrijgbaar zijn zoals kruiden bijvoorbeeld. Daar kan je geen patent op krijgen. Dus is het niet interessant om daar een duur onderzoek op los te laten. Als je na zo,n duur onderzoek dan een goed resultaat hebt kan iedereen dat middel dan gelijk namaken.

Patent verlopen

Ook zijn er middelen op de markt waar ingrediënten in zitten waarvan het patent is verlopen. Na een verlopen patent mag iedere fabrikant die ingrediënten gebruiken. Dat overkwam de fabrikant van Minoxidil. Kort nadat Minoxidil op de markt kwam na een duur onderzoek verliep het patent en kon iedereen Minoxidil gebruiken, Voor marketingdoeleinden worden er dan nog wat andere stoffen bij gedaan en er word een mooie naam verzonnen maar de werkzame stof is Minoxidil dat in iedere apotheek voor een normale prijs verkrijgbaar is.

Wat is er dan nu verkrijgbaar?

  • Producten die van nul en generlei waarde zijn. (oplichting dus)
  • Producten die medisch zijn bewezen en waar nog een patent op zit.(Finasteride/Propecia)
  • Producten die medisch bewezen zijn maar waarvan het patent is verlopen.(Minoxidil)
  • Producten waarvan geen patent kan worden verkregen maar waarvan de praktijk heeft uitgewezen dat ze de haaruitval kunnen verminderen of stoppen. De werking zit hem dan in het verlagen van het DHT (Dihydrotestosteron), Bewezen is namelijk dat het verlagen van het DHT de haaruitval gunstig kan beïnvloeden. Mede, omdat deze middelen niet als geneesmiddelen worden aangeprezen zijn de eisen om het op de markt te brengen lager dan bij geneesmiddelen. (Saw Palmetto-Revivogen)

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.