Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Research bij haaruitval. De stand van zaken en vooruitzichten voor 2015

logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk

De stand van zaken en de vooruitzichten voor 2015 inzake de research om haaruitval te bestrijden

Het kan zo maar zijn dat 2015 een belangrijk jaar wordt voor hen die te maken hebben met haaruitval. Eind 2015 zal het duidelijk worden welke behandelingen de moeite waard zijn dat ze de goedkeuring van de gezondheidsautoriteiten krijgen en binnen afzienbare tijd kunnen worden toegepast. Ondertussen zijn er ook wat uitvallers te melden. Zoals bijvoorbeeld Aderans waarvan de Japanse moedermaatschappij het benodigde budget terugtrok. In de race zijn momenteel nog:

haar 22

1. Replicel. Stamcel therapie. Mijn favoriet. Heeft een partner gevonden in ShiSheido, een groot Japans cosmeticamerk met genoeg financiën om het lang vol te houden. Hoewel er ook tegenslag was moet toch in 6 tot 12 maanden duidelijk worden waar ze staan.


 

Histogen

2. Histogen. Stamcel therapie. Wij zijn in afwachting of ze fase IIb van de studie gaan beginnen. Het plan was om daarmee begin 2015 aan te vangen. Het probleem bij hen kunnen de financiën worden. Zij hebben nog geen partner gevonden die eventueel kan zorgen voor wat extra kapitaal.


 

Bimatofrost

3. Bimatofrost. Een vloeistof die in ieder geval wimpers langer kan laten groeien. We verwachten in jan. 2015 wat meer te weten te komen over de resultaten bij hoofdhaaruitval.


SM04554

4. SM 04554. Een lotion zoals Minoxidil. Fase II zal nu wel compleet zijn. De foto is wat vertekend. Korte haren versus lange haren.


 

images91QGFH35

5. CB-03-01. Ook hierbij zal fase II nu wel klaar zijn. De bedoeling is dat het beter werkt als Finasteride en/of Dutasteride.


 

pilofocus

6. Pilofocus. De littekenloze haartransplantatie. De studie door Dr. Carlos Wesley met Acell. Verwacht wordt dat de studie in de zomer van 2015 klaar is. Er wordt veel van verwacht.


PRP-proces[1]

7. Platelet Rich Plasma (PRP). Daar zijn verschillende onderzoekers mee bezig. Ook hiervan worden veel verbeteringen verwacht bij de toepassing als preventiemiddel of als toepassing bij haartransplantaties.


 

th9PLCTAPQ

8. LowLevelLaser Therapie (LLLT). De resultaten kunnen dan wel niet spectaculair zijn maar de werkzaamheid is aangetoond. Het voordeel hierbij is dat het thuis zelf kan worden toegepast. Wellicht kan een combinatie met andere medicijnen de resultaten verbeteren. Een nieuwe studie zal dit dan moeten aantonen.


 

Follica

9. Follica. Daar zijn de verwachtingen niet meer zo groot.


 

Laten we hopen dat 2015 goed nieuws gaat brengen. Uiteraard houden wij het goed in de gaten. Alvast de beste wensen.

Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.