Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Roken door vrouwen en haaruitval

Ik kwam onlangs een artikel tegen op het digitale gezondsheidsnet waarin beschreven wordt dat rokende vrouwen na de menopauze meer geslachtshormonen, zoals testosteron en oestrogeen, produceren. Dit artikel wees op het gevaar van verhoging van geslachtshormonen in het kader van ziektes zoals borstkanker, baarmoederhalskanker en ook diabetes.

Hormonen en haaruitval

We weten al lang dat de hormonen een hoofdrol spelen bij haaruitval, zowel bij mannen als bij vrouwen. Door te stoppen met roken keren de hormoonspiegels weer terug naar normaal. Zou het ook in dit geval een oorzaak kunnen zijn van de toenemende haaruitval bij vrouwen?

Voor de menopauze

Het effect van roken voor de menopauze is (nog) niet onderzocht maar aannemelijk is dat het effect daar hetzelfde is. Nicotine uit sigaretten beïnvloedt een klier in de hersenen (de hypofyse) die de bijnieren en de eierstokken aanzet tot het produceren van verschillende hormonen.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.