Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?

Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 

Je kan daar een ander mee helpen.


Ik kwam onlangs een artikel tegen op het digitale gezondsheidsnet waarin beschreven wordt dat rokende vrouwen na de menopauze meer geslachtshormonen, zoals testosteron en oestrogeen,  produceren. Dit artikel wees op het gevaar van verhoging van geslachtshormonen in het kader van ziektes zoals borstkanker, baarmoederhalskanker en ook diabetes.

Hormonen en haaruitval

We weten al lang dat de hormonen een hoofdrol spelen bij haaruitval, zowel bij mannen als bij vrouwen. Door te stoppen met roken keren de hormoonspiegels weer terug naar normaal. Zou het ook in dit geval een oorzaak kunnen zijn van de toenemende haaruitval bij vrouwen?

Voor de menopauze

Het effect van roken voor de menopauze is (nog) niet onderzocht maar aannemelijk is dat het effect daar hetzelfde is. Nicotine uit sigaretten beïnvloedt een klier in de hersenen (de hypofyse) die de bijnieren en de eierstokken aanzet tot het produceren van verschillende hormonen.

Bron: www.gezondheidsnet.nl


Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=Haaruitval

Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” ( Diksy)


 

Pin It on Pinterest

Share This