Saw Palmetto, een kruidensupplement dat zonder recept verkrijgbaar is word veelal aangeprezen als een natuurlijk middel om het DHT te verlagen en daarmee haaruitval tegen te gaan.

Journal of the American Medical Association

Nu is er eindelijk een studie waarin word aangetoond dat het gebruik van Saw Palmetto niet meer resultaat oplevert als het gebruik van een placebo. In dit medische vaktijdschrift werd een studie gepubliceerd met betrekking tot het gebruik van Saw Palmetto bij prostaat problemen. Ook daar is het de bedoeling om het DHT gehalte te verlagen.

De studie

De studie werd uitgevoerd met 300 proefpersonen van 45 jaar en ouder die min of meer last hadden van een vergrote prostaat. Zij ontvingen of 320 mg. Saw Palmetto extract in pilvorm of een placebo die er hetzelfde uitzag. Na 24 weken met de dosis Saw Palmetto verdubbelt en na 3 weken verdrievoudigd. De studie was dubbelblind dus nog de proefpersonen nog de artsen wisten wat er in de pillen zat, het echte spul of het placebo.

De resultaten

De onderzoekers vonden dat bij die mannen die Saw Palmetto hadden gekregen het prostaatprobleem was verbeterd maar dat was ook het geval bij die mannen die de placebo hadden gekregen.

Conclusie

Als Saw Palmetto bij prostaatproblemen niet beter werkt dan met een placebo mag men er van uitgaan dat ook bij haaruitval hetzelfde resultaat mag worden verwacht. Omdat het middel echter geen kwaad kan en als men denkt dat het wel werkt kan men gewoon doorgaan met het gebruik,

Share This