Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Shedding (extra veel haaruitval) bij veel haaruitval behandelingen

 logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heeft je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je onze informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


Shedding (extra veel haaruitval) bij veel haaruitval behandelingen

Shedding komt voor bij bijna alle haaruitval behandelingen. Zowel bij PRP (Platelet Rich Plasma) ) als bij Minoxidil, Finasteride en LLL (Low Level Laser) De reden hiervoor is simpel. Door de 3 haargroei fasen (1/Groeien – 2/uitvalllen – 3/rusten) worden ook haarfollikels gestimuleerd die op het moment van gebruik in fase 2 of 3 zijn. Daardoor kan er een korte tijd van “shedding” sprake zijn.

PRP

Hoe lang kan “shedding” duren?

Over het algemeen kan dit 8 tot 10 weken duren. In die tijd kan de gebruiker erg veel extra zorgen hebben. Gaat hij of zij eindelijk wat tegen die haaruitval doen zien ze soms wel twee maal zoveel haren uitvallen.  Maar niet getreurd. Al jouw behandelaar je er goed op hebt voorbereid zijn die extra zorgen niet nodig. Er zijn ook behandelaars die een zogenaamde “HairCheck Trichometer” hebben. Daarmee kan de haaruitval min of meer worden gemeten over een tijdsperiode van 3 maanden.

HUV vrouw

Wanneer kan ik zien of mijn haargroei verbeterd?

Dat kan al vanaf 6 maanden merkbaar zijn maar maak je geen zorgen als het op dat moment nog niet zichtbaar is. Dat kan wel van 9 tot 12 maanden duren.

Minox man

Het aanbrengen van Minoxidil

“Shedding met Minoxidil, Finasteride of LLL

Als je extra veel haaruitval ziet direct na het beginnen van zo’n haaruitval behandeling moet je gewoon doorgaan.

Minox

Minoxidil

Waarom toch doorgaan?

Bedenk dat ieder medicijn of laser therapie die de haarfollikels stimuleren om in de groeifase te gaan (zie boven) extra haaruitval kan veroorzaken.  Omdat alle follikels de fasen van groei, uitval en rust doorlopen is shedding een slechte raadgever bij haaruitval.  Onafhankelijk van welke behandeling, hoe meer follikels je hebt des te meer shedding kan je ervaren. Er kunnen nog veel follikels in de rustfase zitten. Als je bijvoorbeeld Minoxidil gebruikt, en de follikel slaat aan dan duwt die nieuwe haar de oude haar die in de rustfase zit naar buiten. Het resultaat? Extra haaruitval. Mijn idee is dat iedere haar die extra is uitgevallen bij de start van een behandeling toch al niet in een groeifase zat.

huv vrouw 1

 Minoxidil is een anageen (groei) stimulator

Minoxidil verandert follikels van de rustfase in de groeifase. Vrouwelijke androgenetische haaruitval bijvoorbeeld wordt gekenmerkt door het minutiraliseren (verkleinen) van de follikels en een verkorting van de groeifase.

 

Wanneer kan de shedding beginnen?

Na de start van een behandeling begint de shedding meestal na 2 tot 8 weken. Pas na 10 tot 20 weken kan met een microscoop hernieuwde haargroei worden vastgesteld. Zichtbare resultaten zijn er pas na 6 tot 12 maanden.

consult

Vraag advies aan een professional

Werkt het altijd?

Denk er wel aan dat als verdere haaruitval wordt voorkomen ook van een goed resultaat kan worden gesproken. Ook dien je er rekening mee te houden dat er altijd een groep personen zal zijn waarbij Minoxidil geen resultaat heeft.

Combinatie therapie

Veel mensen gebruiken niet één maar meerdere behandelmethoden tegelijk. Dat kan in veel gevallen de werkzaamheid bevorderen.

LLLHUV pillen

     

Low Level Laser                                                                                               Meer info: Preventie haaruitval


Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.