Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval, Stamcel therapie en Platelet Rich Plasma (PRP)

Door stichting medi-Budget, een non-profit stichting

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen?

Ik zou het op prijs stellen als je deze informatie wilt doorsturen. Je kunt daar een ander mee helpen.


Haaruitval, Stamcel therapie en Platelet Rich Plasma (PRP)

Laat je niet in de maling nemen

Ik zie de laatste tijd steeds meer reclame voor stamcel therapie bij klinieken voor haartransplantaties. Dat lijkt heel vooruitstrevend en progressief maar Ik vind ze misleidend omdat ze niets nieuws brengen.

Stamcel therapie

Bij stamcel therapie wordt de indruk gewekt dat het hier gaat om het klonen van haarfollikels. Het ziet er dus heel indrukwekkend uit. Ofschoon er in vele laboratoria naarstig wordt gezocht naar het klonen van haarfollikels (de heilige graal) zijn we nog niet zover. Het zal zeker in de toekomst mogelijk worden om een tekort aan donorhaar op te lossen met het klonen van haarfollikels maar nu nog niet.

Platelet Rich Plasma (PRP)

Dit is een behandeling die al veelvuldig en succesvol wordt toegepast om verdere haaruitval te voorkomen.  Bij deze methode wordt je eigen bloed afgenomen en in een centrifuge gedaan waarbij het plasma met de groeifactoren worden gescheiden. Dat plasma wordt dan via injecties in de hoofdhuid aangebracht. PRP wordt ook gelijktijdig met een haartransplantatie toegepast.

De verwarring

Omdat er in dat Platelet Rich Plasma altijd stamcellen zitten wordt de term stamcel therapie in de reclame van klinieken gebuikt omdat dat beter klinkt. Het klinkt vooruitstrevend en moderner dan Platelet Rich Plasma . Het klopt dus wel dat stamcellen ook in PRP zitten maar dat wordt er meestal niet bij verteld. Stamcel therapie zoals de meeste mensen denken dat het is, is het in dit geval dus niet.

Meer informatie:https://www.haarproblemen.nl/?s=Research

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN” (Hans J. Diks)

Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

                

 www.nationaalhuidcentrum.nl


       LASER THERAPIE (LLLT)

    www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.