Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Tatoeages gevaarlijk? Hierbij een gastblog van Isabelle van Rijn, SMP expert

logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heeft U iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als u donze informatie dan wilt doorsturen.

U kunt daar een ander mee helpen.

 

Tatoeages gevaarlijk? Hierbij een gastblog van Isabelle van Rijn, SMP expert (Scalp Micro Pigmentation)

Isabelle

          Isabelle van Rijn

Think before you ink?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat ongeveer een derde van alle inkt die in Nederland gebruikt wordt voor tatoeages stoffen bevat die kankerverwekkend kunnen zijn.

De NVWA onderzocht tussen 2008 en 2013 701 monsters van gekleurde tatoeage-inkt; daarvan bleken er 206 niet op orde. In een onderzoek vorig jaar naar 37 monsters van zwarte inkt bleek 41 procent niet aan de Nederlandse regels te voldoen.

De leveranciers hebben hier bericht van gekregen. Het is de NVWA niet bekend of er iemand kanker heeft gekregen van deze inkt. 😉

 Zal 2015 het jaar zijn van : Het einde van de Tattoo ?

Het komt regelmatig voor dat er weer iets in het gezondheidsnieuws is dat nogal wat stop doet oplaaien. Vooral als het kanker betreft duikelen alle media over elkaar.  Maar inderdaad, er kunnen in sommige tattoo inkten stofjes zitten die kanker kunnen veroorzaken. Dit is al jaren bekend.Maar, betekent dit dat je dan kanker ook gaat krijgen? Nee. Dat dan weer niet. Kijk maar even bij onderstaande link:

http://www.skincancer.org/skin-cancer-information/ask-the-experts/are-there-skin-risks-associated-with-tattoos

 

SMP

Voorbeeld van een SMP

Veilige pigmenten

Pigmenten voor tatoeage zijn duur, zeker de biologische en veganistische maar het domste wat een tatoeerder kan doen is bezuinigen op zijn inkten. Als men aan mij vraag of ik nog een tattoo zou nemen zou ik dat zeker doen. Ik adem, ik eet, ik leef en vind deze ophef enorm overtrokken!

Maar goed, wie ben ik?

De keuze is aan u!

Groetjes van Isabelle

www.beautycarenederland.nl

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.