Tips voor kroezig haar

WAT TE DOEN BIJ KROEZIG HAAR

Kroezig haar is moeilijk te temmen. Hier wat tips om kroezig haar te bewerken.
 1. Na het haar wassen met zo koud mogelijk water het haar spoelen.
 2. Bij het föhnen alleen naar beneden bewegen om gespleten haarpunten te voorkomen.
 3. Breng wekelijks warme olijfolie in het haar en dek het af met een douchemuts en handdoek. In de ochtend pas weer uitspoelen (zie 1).
 4. Maak zelf een “repair-pack”met een half kopje mayonaise, wat olijfolie en een rauw ei en mix dat goed door elkaar. Doe dit op nat haar en laat het 30 minuten intrekken. Daarna wassen, uitspoelen (zie 1) en een conditioner die je niet uit hoeft te spoelen. .
 5. Gebruik een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden bij iedere wasbeurt en herhaal wekelijks het repair-pack (zie 4).
 6. Gebruik geen shampoos en conditioners die alcohol bevatten of grote hoeveelheden “sodium lauryl sulfaat. Die drogen het haar uit.
 7. Laat het haar regelmatig knippen om gespleten punten te voorkomen.
 8. Het beste is om het haar s-avonds te verzorgen. Let er echter wel op dat het haar nog vochtig is bij het slapen gaan. Om het door de war gaan te voorkomen kan het haar het beste gevlochten worden.
 9. Let op bij erg warm en erg koud weer. Draag dan een hoofddeksel. Zwem niet in gechloord water en draag een basmuts.
 10. Behandel uw haar met zachtheid en zij zal u belonen met glans en schoonheid.

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks: ga je naarhttps://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/


Voor een eerlijk en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/8513-2/


 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
 • No products in the cart.