Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Tips voor mannelijke haarwerkdragers

Met haarwerk krijg je van de een op de andere dag weer een kop met haar. Haar zoals je het vroeger had. Dat kan nogal eens een schrikreactie teweeg brengen. Om dat te voorkomen kan je beter, als er nog haar zit, tijdelijk een cosmetische haarverdikker gebruiken (Toppik of Super Million Hair). Dan is de overgang niet zo groot.

Acht handige tips.

Het haarwerk van heden kan onzichtbaar worden gedragen maar dan zijn er wel wat regels.

1.Haardichtheid. Als het haar op het haarstukje dikker is als je eigen haar mengt het zich slecht met het jouw eigen haar op het achterhoofd en aan de zijkanten. Dus zeker niet te dik. Als je op bepaalde plaatsen de hoofdhuid door het haarstuk kan zien accentueert dat een natuurlijk aanzicht.

2.Haarstijl. Draag het haarstuk niet te laag op het voorhoofd. Laat je kapper zorgen voor een natuurlijke recessie aan de voorkant. Hoe ouder, hoe meer naar achteren.

3.Bestel jouw haarstuk met wat lichtere plukjes haar tussen jouw eigen haarkleur. Dat maakt het aanzicht natuurlijker en mengt zich beter met jouw eigen haar.

4.Laat het haarstuk iedere 2 tot 3 weken onderhouden bij een vakman. Bij een permanente bevestiging in ieder geval iedere maand. Als een geplakt haarstuk langer blijft zitten kan dat huidproblemen geven. Ook ruikt het niet fris meer.

5.Voor het onzichtbaar dragen van een haarstuk moet je ze regelmatig wisselen. Je hebt er dus 2 tegelijk nodig. Minimaal 3 nieuwe haarwerken per jaar zullen nodig zijn.

6.Heb je een haarstuk van echt haar? Dan zal je merken dat de kleur vervaagt. Dat komt omdat dat haar niet wordt gevoed uit de hoofdhuid zoals je eigen haar. Het weer inkleuren van haarwerken is een karweitje voor een vakman. Kijk eens bij anderen die nog hun eigen haar hebben. Dat haar is niet één kleur maar een mix van naast elkaar liggende kleuren. Zo moet een haarwerk ook weer ingekleurd worden. Als een haarwerk helemaal één kleur heeft wordt het een massief iets op het hoofd dat niet natuurlijk lijkt.

7.Zoek een vakman (vrouw) om het onderhoud te doen. Er zijn goede kappers die zoiets erbij doen maar voor het goed onderhouden van haarwerk is meer nodig. Een kapper voor haarwerken is een specialist.

8.Als je het kan betalen zoek dan een leverancier die voor een vast bedrag per maand er voor zorgt dat je er altijd pico bello uitziet. In zo-n abonnement zit meestal ook de vervanging van je haarwerken.


 

Dit artikel wordt mogelijk gemaakt door onze sponsor:

Deze weblog wordt gesponsord door logo JustHairJust Hair is een expert in oplossingen tegen haaruitval zoals haarwerken, preventieproducten, Low Level Laser, en (tijdelijke) oplossingen bij chemotherapie. Meer info: www.justhair.nl.

 


 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.