Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Toenemende haaruitval bij vrouwen

Wist u dat 1 op de 4 vrouwen in de U.S.A. last heeft van erfelijke haaruitval? Of wist u dat meer dan 30 miljoen vrouwen in de U.S.A. alleen al, last hebben van haaruitval?

In Europa zullen die cijfers wel niet anders zijn. Deze vrouwen zijn daardoor compleet verrast en ontwikkelen een schaamtegevoel en worden zelfs depressief. In onze, op uiterlijk gefixeerde, maatschappij is haar een belangrijk punt. Alhoewel haarverlies bij mannen en de mogelijke oplossingen daarvoor worden geaccepteerd, is er pas sinds korte tijd hetzelfde begrip in de haar en schoonheidsindustrie voor vrouwen.

Dit is eigenlijk verrassend, in aanmerking nemende dat het haar een fundamentele rol speelt in een gemoedstoestand of een uitdrukking in de persoonlijkheid van iemand. Haar kan namelijk van een normale gebeurtenis iets speciaals maken of een favoriete outfit benadrukken.

Wanneer vrouwen hun haar beginnen te verliezen kunnen de resultaten desastreus zijn. Vrouwelijk haarverlies verloopt niet op dezelfde wijze als bij mannen. Je ziet dan niet hetzelfde “mannelijke kaalheidspatroon” dat, zoals bekend, begint met dunner wordend haar op de kruin en terugtredend haar op de slapen. Het is meer dunnend haar overal (diffuus) en wordt pas na jaren opgemerkt.

Hoe kunt u nu merken dat uw haar uitvalt? Afhankelijk van hoe u uw haar wast kunnen er 100 haren per dag uitvallen. Dit valt binnen het normale haarverlies en er is geen reden tot bezorgdheid. Wanneer dus haarverlies tussen de 50 en 100 haren per dag beperkt blijft dan wordt het haar gewoon vervangen door nieuw haar en blijft alles in balans.

Maar helaas, blijkt dit al te vaak niet zo te gaan. In 30 miljoen gevallen om precies te zijn. Om de zaken nog erger te maken: wanneer u uw haren ziet op uw kussensloop of in de douche lijkt het of u meer gevoelig wordt voor iedere nieuwe haar die u uitgevallen ziet. U focust zich er meer op en alleen al daardoor lijkt het erger.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.