EXTENSIONS EN TRACTIE ALOPECIA

We zien tegenwoordig  veel meer vrouwen met kale plekken. Niet omdat ze een haarziekte hebben of een erfelijke haaruitval maar omdat ze gebruik maken van extensions die te strak aan het haar zijn bevestigd.

Mooi hé

Prachtige haardossen zie je tegenwoordig zoals bij Britney Spears, Cheryl Cole en al die andere beroemdheden van het witte doek en de muziekzenders, toch is voorzichtigheid geboden. Ondermeer Nicole Richie en Britney Spears zijn al gezien met kale plekken door de extensions. Bij langdurig gebruik kan dit uitmonden in Tractie Alopecia waarbij de haaruitval blijvend

Al eerder gewaarschuwd

Bij Haarproblemen.nl hebben wij al meerdere malen gewaarschuwd voor Tractie Alopecia, een probleem dat we ook zien bij de zogenaamde dreadlocks of braiths. Die vlechtjes die vooral bij kinderen worden gebruikt.

Tractie Alopecia
Tractie Alopecia ontstaat doordat er een zodanige trekkracht op het haar wordt uitgeoefend dat er haren uitvallen. Als dat eenmaal gebeurd is dat geen probleem maar als het regelmatig gebeurt, geeft de haarfollikel het op om steeds maar weer een nieuwe haar aan te maken.

Wenkbrauwen

De ouderen onder ons kunnen zich nog wel de mode herinneren in de jaren 1960 tot 190. Het was mode om als wenkbrauw een heel dun streepje te hebben. Om dat te bereiken werden alle wenkbrauwharen met een speciaal pincet verwijderd en in de plaats daarvan werd een potloodstreepje gezet. Toe daarna de mode veranderde in dikkere wenkbrauwen hadden veel vrouwen een probleem. Door het vele verwijderen van de wenkbrauwharen was tractie Alopecia opgetreden en groeiden die wenkbrauwen niet meer aan.

De haarttransplantatieklinieken

Tegenwoordig hoeft ook dat echter geen probleem meer te zijn omdat de meeste haartransplantatie klinieken nu ook nieuwe wenkbrauwen kunnen transplanteren.

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=Tractie+alopecia


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

:“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

Voor een persoonlijk  en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

In 10 seconden naar de informatie die jij zoekt op:https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/