Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

TRICHOTILLOMANIA, HET DWANGMATIG VERWIJDEREN VAN HET HAAR

Ziet u het ook wel eens? Iemand zit zeer aandachtig te lezen en tegelijkertijd met de vinger rondjes in het haar te draaien. Dat gebeurt dan meestal onbewust. Als het echter bewust gebeurt is er een probleem.

Niet alleen het hoofdhaar

Het haar uittrekken beperkt zich niet alleen tot het hoofdhaar. Het is mogelijk bij alle lichaamshaar.

Het gebeurt stiekem en wordt meestal ontkend. Men schaamt zich er voor. Het dwangmatig uittrekken van lichaamshaar heet “Trichotillomania” of TTM.

Welk haar? En hoe?

Meestal heeft dit betrekking op de haren op en rond het gezicht zoals hoofdhaar, wenkbrauwen en wimpers. Men gebruikt epileertangen, pincetten of ook wel gewoon de eigen nagels.

Wanneer?

Meestal in periodes met spanning, stress. Er na heeft men een gevoel van bevrijding.

De oorzaak?

Die is nog niet gevonden. Wel weet men dat het te maken heeft met de hersenfunctie en de structuur van de hersenen. Dit kon worden aangetoond door middel van scans. Ook een infectie met streptokokken kan van invloed zijn.

Hoeveel patiënten?

Men vermoed dat zo,n 2 tot 3% van de bevolking er last van heeft.

Verdere informatie

Verdere informatie en wat video,s kan je bekijken op www.haaruittrekken.nl

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.