Als je op het internet gaat zoeken onder de naam Trichotillomania krijg je ongeveer 350.000 links. Onmogelijk dus om daar onafhankelijke informatie uit te kristalliseren. Als je echter wat verder kijkt zal je ontdekken dat er niet zoveel behandelingen zijn die bewezen hebben te werken. En zelfs dan zijn de resultaten erg individueel.. Wij zullen hier een en ander op een rijtje zetten.

1. Cognitieve gedragstherapie

Deze therapie is er op gericht om het gedrag van de patiënt te veranderen. Als de therapie slaagt zal het gedrag veranderen in andere, niet of minder slechte gewoontes. Deze therapie is tot nu toe de meest succesvolle gebleken.

2. Medicijnen

Dat is eigenlijk wat iedereen het liefste heeft. Een pilletje en weg is het probleem. Er zijn veel geneesmiddelen geprobeerd maar jammer genoeg zijn de resultaten nogal teleurstellend,

3. Aminozuur therapie

Aminozuur streeft er naar om het lichaam van de juiste voedingsmiddelen te voorzien die nodig is om de neurotransmitter balans te optimaliseren. Daardoor kan de drang om aan het haar te trekken verdwijnen. Van een combinatie van cognitieve gedragstherapie en de Aminozuur therapie mag je de beste resultaten verwachten.

Interessante website: www.trich.org

MELDT JE AAN EN ONTVANG HET GRATIS E-BOEK “HOOFDZAKELIJK HAAR”

Gratis E-boek “Hoofdzakelijk Haar”

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips uit de haarwereld ?

Share This