Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Update van RepliCel Life Sciences, stamcel research haaruitval

 

logo_haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar, onafhankelijk

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in jouw kennissenkring met haarproblemen?

Ik zou het op prijs stellen als je onze informatie wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


Een interview met David Hall, CEO van RepliCel Life Sciences

Replicel research richt zich momenteel op potentieele behandelingen voor tendinosis, beschadigde of verouderde huid en haaruitval. Daarbij geberuikt Replicel specifieke cellen uit gezonde haarfollikels van de patient / cliënt zelf.

“Op het technische vlak vragen wij wij van die cellen niet meer dan wat zij van nature doen” zegt de CEO van Replicel, David Hall. “Het zijn zogenaamde adult cellen van de patient / cliënt die wij vermeerderen. We veranderen ze niet genetisch of manupuleren ze op een of andere manier.

haar 22

Van het lab naar het hoofd

Vanuit het wetenschappelijk standpunt gebruiken wij de haarfollikel als de bron van de cellen omdat ze makkelijk te oogsten en te vermeerderen zijn. Op klinisch niveau spreken wij simpelweg een tekortkoming in actieve cellen aan door het plaatselijk aanbrengen van nieuwe cellen waarmee wij onder andere haaruitval hopen te op te lossen.

“De cellen worden geïnjecteerd op een dusdanige manier dat problemen van in vitro (laboratorium) naar in vivo (het menselijk lichaam) worden vermeden. De cellen blijven op zijn plaats om het bedoelde effect te bereiken. 

 • RepliCel_HairFollicle
  Voorbeeld van een haarfollikel en de cellen

   

   

  Tendinoses

  Voor tendinoses “nonbulbar dermal sheath (NBDS)” fibroplast cellen worden geïsoleert uit een biopsy met haarfollikels vanuit de achterkant van het hoofd. Nadat die cellen zijn vermeerderd  tot miljoenen cellen. worden ze geïnjecteerd in de wond om een begin te maken van de onderbroken wondheling.

  Verouderde huid

  Dezelfde NBDS cellen kunnen ook gebruikt worden voor de reparatie van beschadigde en verouderde huid. Replicel heeft in februari een aanvraag ingediend voor een studie in Duitsland.

  Haaruitval

  In geval van haaruitval begint Replicel dit jaar een fase II studie voor erfelijke haaruitval. Voor deze therapy worden DSC (Derma Sheet Cup) cellen geïsoleert en na vermeerdering tot miljoenen cellen geïnjecteerd in het gebied van de haaruitval. “DSC cellen zijn verantwoordelijk voor het aantal dermale papillen cellen die op hun beurt weer verantwoordelijk zijn voor de haardikte” vertelt David Hall.  “We brengen simpelweg gezegd een groot aantal DSC cellen in die niet Androgeen gevoelig zijn in een gebied waar wel gevoelige Androgene cellen zitten en hopen daarmee een normale haargroei te herstellen”.

  Daar zijn de muizen weer

  In studies bij dieren is het gelukt om haren te laten groeien op de pootjes van muizen (die daar geen haarfollikels hebben). Bij injecties met die cellen in de oren van een muis migreerden deze naar bestaande haar follikels en maakten dat haar dikker.

  Stamcelonderzoek

  En nu wij?

  Bij de mens zou deze aanpak bij bestaande en beschadigde haar follikels ook kunnen werken. “Het is wel een studie die langer duurt dan wenselijk is” benadrukt David Hall om te hoge verwachtingen te temperen. Replicel zal dit jaar een klinische studie starten in Duitsland met 160 proefpersonen.

  Door: Hans J.Diks

  Hans J. Diks verklaart hiermee dat hij geen commercieele bindingen heeft met RepliCel Life Sciences.

  “Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

   

   

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
 • No products in the cart.