Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Veel fruit bij zwangerschap. Haaruitval voorkomen.

Eet veel fruit om haaruitval tijdens

zwangerschap te voorkomen

Door: Hans J.Diks

hans_diksHaarverlies tijdens een zwangerschap kan voorkomen en kan voor aanstaande moeders weer een zorg erbij zijn. Het gebeurt echter niet bij iedereen en is meestal tijdelijk. Wel zijn er een paar zaken waarop je moet letten.

Waarop moet je toezien

Gedurende de zwangerschap kan haaruitval een teken zijn van een onbalans in de hormonenhuishouding of een teken zijn van tekort aan goede voedingsstoffen. Daarom is het zaak om in deze toch een arts te raadplegen die,  waar nodig veranderingen in het dieet kan aanraden. Als het haarverlies het gevolg is van een onbalans in de hormonen kan het raadzaam zijn een Endocrinoloog (hormonendokter) te raadplegen. Wat je wel moet weten is dat haarverlies na de geboorte veel frequenter voorkomt. Dat is haast altijd het gevolg van een hormoon onbalans. Daar zullen we het |later in dit artikel nog over hebben.

Is het normaal om haar te verliezen tijdens een zwangerschap? 

Ofschoon het meestal van voorbijgaande aard  is moet haaruitval bij een zwangerschap niet te  licht worden opgenomen. Na een bezoek aan de huisdokter zijn er een paar zaken die je zelf kan doen om een natuurlijke en gezonde haargroei te bevorderen.

  • Eet veel fruit
  • Zorg voor voldoende waterinname
  • Bepraat met je huisarts de mogelijkheid van een  te snelle of te langzaam werkende schildklier
  • Bespreek jouw haaruitval eventueel met een specialist (Huidarts / Endocrinoloog)
  • Die je huiswerk om voldoende voorlichting te verkrijgen (boeken / internet)

Is het gebruikelijk om na de geboorte haaruitval te krijgen?

Haaruitval na de geboorte komt meer dan tijdens de zwangerschap en dat heeft te maken met 2 oorzaken, hormonen en stress.

  • Hormoongerelateerde haaruitval.  Tijdens de zwangerschap kunnen de hormoonniveaus nogal wijzigen. Het meeste komt een plotselinge stijging van het hormoon oestrogeen voor. Na de bevalling daalt de hormoonspiegel van oestrogeen drastisch waardoor haarverlies kan optreden.
  • Stressgelelateerde haaruitval. Soms wordt de haaruitval veroorzaakt door stress. Dat uit zich in “Telogeen Effluvium”. Dit komt door het niet goed functioneren van de haargroeicyclus (groei-rust-uitval-groei) die kunnen voorkomen na een periode van hevige stress. Het beste wat daarbij helpt is Yoga-meditatie-lezen en      geconcentreerd ademhaling. Kortom, relax mum.

logo-haco  

Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ).

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.


“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.