Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Vijf esthetische tips bij haaruitval

Vijf esthetische tips bij haaruitval

hans2

Haarverlies bij vrouwen komt steeds meer voor. Ook kan het haar op latere leeftijd dunner worden. Als je niet in de markt ben voor behandelingen, lotions, pillen en wat er nog meer aangeboden wordt, wat kun je er dan aan doen om het minder te laten opvallen?

Tip 1: Korter haar

Langer haar wil niet altijd zeggen dat het beter lijkt. Misschien als het opgestoken is maar daar moet je dan wel dagelijks tijd voor hebben en de handigheid om het zelf te doen. Korter haar echter staat frisser en heeft stijl. Waarom denk je dat oudere filmsterren zoals Annette Benning, Helen Mirren en Jane Fonda hun haar korter zijn gaan dragen naarmate ze ouder werden? Probeer het eerst eens met kortere pruikjes.

Vijf esthetische tips bij haaruitval, door Hans Diks

Tip 2: Laat het haar in laagjes knippen

Een goede kapper kan wonderen doen in dit geval.

Tip 3: Gebruik goede apparatuur

Heb je nog zo’n oude haardroger die het haar uitdroogt en beschadigt? Een nieuwe haardroger kan dan geen kwaad. Er zijn momenteel haardrogers met infrarood. Kijk eens wat je kapper gebruikt en vraag zijn advies. Behalve natuurlijk als hij/zij ook die oude ‘haarvernietigers’ nog gebruikt.

Tip 4: Sneller drogen

Hoe sneller het haar droogt des te beter is het. Spray wat volume mist bij de hoofdhuid. Buig je handen bij de pols en strijk langzaam door het haar. Doe dat in delen terwijl je de haardroger mee laat lopen. Meestal is bijna droog al goed genoeg. De rest kan moedertje natuur doen. Gebruik een grove borstel bij het drogen die niet in het haar blijft steken.

Tip 5: Eet beter

Al na zes maanden beter eten kun je het verschil zien in jouw haar Niet alleen het haar maar ook de huid. Gebruik waar nodig voedingssupplementen.

logo-haco

In samenwerking met www.haarproblemen.nl

Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ).

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.