Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

VIJF MYTHEN MET BETREKKING TOT KAALHEID

  1. Masseren van de hoofdhuid kan haaruitval voorkomen

Masseren is prima om je goed te voelen. Als je het doet om haaruitval te voorkomen ben je nog wel even bezig. Vijfduizend jaar geleden dachten ze in India ook dat het hielp maar laat je niets wijsmaken.

  1. Haarverzorgingsproducten kunnen voor haaruitval zorgen of de haaruitval oplossen

Natuurlijk kunnen chemische of te hete behandeling van het haar haaruitval veroorzaken. Dat is dan echter niet vanaf de wortel maar schade aan het haar buiten de huid. Met betrekking tot het oplossen van haaruitval zijn momenteel alleen medisch bewezen Minoxidil(lotion), Finasteride (pil) en de Hairplus Laserkam.

  1. Als je vader een volle kop met haar heeft hoef je niet bang te zijn voor haarverlies

Alleen als je geluk hebt. De wetenschap is er nu van overtuigd dat de genen van beide ouders een rol spelen.

  1. Je moeder draagt de genen over van haar vader

Dat is maar een deel van het verhaal. We hebben hiet te maken met het X chromosoon en het Y chromosoon. Wetenschappers denken nu dat er sprake is van meerdere genen bij haaruitval en tot nu toe zijn die andere genen nog niet geïdentificeerd.

  1. Te veel denken kan haaruitval veroorzaken.

Onzin. Punt uit.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.