Gelukkig zijn de dagen van de zogenaamde “combovers”, een hele lage scheiding links of recht en dan het haar over het bovenhoofd kammen, voorbij. Ook de zichtbare haarstukken boren tot het verleden. Als ze nog te zien zijn is dat een kwestie van slecht onderhoud. Maar niet iedereen is geschikt voor een haartransplantatie of een onzichtbaar haarwerk.

Vitamines
Veel mensen gaan dan over op vitamines en andere voedingssupplementen in de hoop op minder of het stoppen van de haaruitval. Maar welke dan? Voedingssupplementen worden niet zo grondig bekeken als medicijnen.

Wat tips
• Ga er niet van uit dat iets dan natuurlijk is ook veilig is. Het is mogelijk dat voedingssupplementen de werking van de nodige geneesmiddelen kunnen tegenwerken.
• Alvorens vitamines en voedingssupplementen te gaan gebruiken vraag het even aan de huisarts, ook als je geen geneesmiddelen gebruikt. Hij/zij kan een en ander zeer snel in zijn
computer nagaan.
Sommige supplementen kunnen de ernst van sommige gezondheidsproblemen verhogen. Dit is zeker het geval bij maagzweren, leverproblemen, nierziekten of een vergrote prostaat. Ook bij zwangere vrouwen is voorzichtigheid geboden.
• Sommige supplementen kunnen invloed hebben op operaties. Vertel daarom altijd aan de chirurg welke middelen u gebruikt. Misschien moet je er (tijdelijk) mee stoppen.
• Als je denkt dat een supplement helpt bij jouw haarprobleem ga er dan niet automatisch van uit dat een hogere dosis beter is. Volg altijd de gebruiksinstructies van de fabrikant.

Share This