Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Voorzichtig met haartransplantatie in de kruin

logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk

Voorzichtig met haartransplantatie in de kruin

kate+middleton+prins+william

Geen haartransplantatie voor Prins William in de kruin, wel bovenop en voorkant. Waarom? zie verder.

De kale(nde) kruin, een dilemma

Het gebied in de kruin dient met de grootste voorzichtigheid te worden bekeken. Daar zijn verschillende redenen voor:

  • Voor de cliënt is de kruin meestal minder belangrijk, behalve als het is de enige plaats waarop zijn haaruitval zich manifesteert.
  • Het doet weinig of niets voor het aangezicht van de cliënt.
  • Om een redelijke dekking in de kruin te krijgen is veel meer donorhaar nodig dan in het haar aan de haarlijn. Vraag maar eens aan iemand die een haartransplantatie heeft ondergaan of je eens op boven op zijn hoofd mag kijken. Het haar ziet er dan veel dunner uit dan als je er tegenaan kijkt. In de kruin kijk je meestal in.
  • Het extra donorhaar dat in de kruin nodig is kan een tekort aan donorhaar geven als het (eventueel) later alsnog nodig is voor de voorkant.
  • Als het enigszins acceptabel is kan het donorhaar dat aanwezig is beter worden bewaard voor het front en het haar bovenop het hoofd.
  • Als de haaruitval dusdanig is dat voor een hoefijzer vorm moet worden gevreesd (een lage kruin op het achterhoofd) zal een haartransplantatie daar niet moeten worden overwogen. Al het aanwezige donorhaar zal dan nu, of in de toekomst, nodig zijn voor de haarlijn en het bovenhoofd.

Door:   Hans J.Diks.

De consumentenman bij haarproblemen

FOTO HJD

Gratis digitaal consult

hans@haarproblemen.nl

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.