Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Vraag aan Dr. Bill Rassman over het klonen van haren

Dr. Rassman uit de Verenigde Staten is een expert op het gebied van medische haaraanvullingen.

Vraag: Dr. Rassman, denkt u dat het klonen van haar in de nabije toekomst beschikbaar komt voor de consument? Uit een van de laatste berichten die ik zag ik over haar klonen blijkt dat er een reële mogelijkheid is dat het nooit zal gaan gebeuren. U zei dat de proeven niet werken zoals werd verwacht. Denkt u dat de betrokken firma’s hun handen van het project gaan aftrekken? Denkt u dat we het ooit zullen zien werken? Uiteraard zit iedereen te wachten op een echte ‘genezing’ voor kaalheid en als het niet gaat met haar klonen blinkt er dan iets anders aan de horizon wat het zou kunnen worden?

Antwoord: Ik denk dat het klonen van haar op enig moment in de toekomst, beschikbaar zal zijn maar zeker niet in de nabije toekomst. Ik voel me alsof ik de enige persoon ben die bereid is om te zeggen dat we nog lang niet zover zijn, en ik vraag me af waarom sommige mensen bereid zijn te geloven dat het wel dichtbij is bij ieder persbericht dat verschijnt met een beetje informatie.

Er zijn meer veelbelovende opties dan alleen het klonen van haar, zoals het stimuleren van de stamcellen in de huid en de opperhuid, het vinden van verbindingen die de ontbrekende schakel vormen om haargroei te bevorderen.

Hoewel ik denk dat een oplossing nog niet bij de hand is, verhoogt de beschikbaarheid van meerdere benaderingen de kans dat dit op een dag wel zo is. Er zijn al doorbraken op het gebied van het gebruik van stamcellen bereikt die zich in een snel tempo uitbreiden. Zoals het gebruik van stamcellen voor het genereren van organen zoals de nieren, het hart en de longen. Haar is een ander orgaan dat kan profiteren van dergelijke doorbraken. Ik ben optimistisch dat een van deze doorbraken de komende 10 jaar beschikbaar kan komen. Wanneer? Your guess is as good as mine.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.