Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Vraag aan Hans J.Diks. Is Biotine een effectieve behandeling tegen haaruitval?

logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Je ziet steeds meer kruidenpreparaten die claimen de haaruitval te stoppen. Biotine onderging tot nu toe geen klinische studie om de werkzaamheid aan te tonen bij haarverlies. Biotine is een voedingssupplement dat al een aantal jaren op de markt is.  Er  zijn wel wat aanwijzingen dat Biotine als pil wat invloed kan hebben maar bewijs is er niet.

Twee medicijnen

Er zijn momenteel twee medicijnen op de markt die medisch bewezen hebben te kunnen werken. Dat zijn Finasteride (pil) en Minoxidil (lotion). Daarnaast is er nog een apparaat, de zogenaamde Laserkam. Zoals bij alle geneesmiddelen kan de werking niet bij iedereen gegarandeerd worden.

De enige permanente oplossing

De enige permanente oplossing bij haaruitval is een haartransplantatie maar ook daar  is niet iedereen geschikt voor.  Kijk voor verdere informatie over haartransplantaties bij

  https://www.haarproblemen.nl/haartransplantatie/

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.