Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Vraag aan Hans J. Diks over de Artas robot


 Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v.
BRON: www.haarproblemen.nl

logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


Vraag aan Hans J. Diks (HJD)

Vraag: Hoe komt het dat de Artas robot geen follikels beschadigd?

Antwoord:  De Artas robot heeft een optisch geleidingssysteem dat er voor zorgt dat er geen follikels worden beschadigd of doorgesneden. Tijdens het verwijderen van het donorhaar kan de behandelend arts op een scherm meekijken wat de robot aan het doen is. Het verwijderen gebeurt in twee fasen. Eerst maakt de robot kanaaltjes rond de follikel units. Dan zitten de follikel units nog aan de onderkant vast. Na de robot worden de follikel units dan met een pincet verwijderd.

Bij het plaatsen van de follikel units komt ook de robot weer van pas. Door het optische geleidingssysteem vind de robot heel precies ruimte tussen bestaande haren zonder bestaande follikels te beschadigen. Bij het maken van de openingen in het te behandelen gebied wordt de hoofdhuid gescand en maakt een opening op een vastgestelde afstand van de bestaande haren. De robot doet dit snel en accuraat  volgens een door de behandelend arts bepaalde specificatie. Gezien de microscopische precisie is dit beter en sneller als het maken van de openingen met de hand.

Ofschoon de robot de dokter veel werk uit handen neemt is ervaring ook hier weer van het grootste belang. In dit geval gaat het dan op het instellen van de specificaties van de robot. Hieronder een uitgebreide video serie waarbij ook de Artas robot wordt gedemonstreerd.

http://www.bernsteinmedical.com/hair-transplant-video/

Bron: Dr. Bernstein / Hans J. Diks


Over Haarproblemen.nl
Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch:  www.haarproblemen.nl/adviesraad

HJD

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

• Gratis e-boek over meer dan 40 haarproblemen op: www.haarproblemen.nl/nieuwsbrief
• Gratis digitaal spreekuur met Hans J. Diks: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur/
• Onafhankelijk privé consult: https://www.haarproblemen.nl/consult-haartransplantatie/ 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.