Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Vraagje aan Hans J.Diks. Hoe werkt de laserkam?

Hoe werkt de laserkam? Iedere haar op het hoofd gaat door 3 fasen die tesamen twee tot 6 jaren duren. Bloedtoevoer is essentieel voor gezond haar in alle 3 fasen omdat het bloed de benodigde voedingsstoffen voor het haar bevatten. Als het haar niet de benodigde voedingsstoffen en hormonen ontvangt kan er haarverlies optreden.

De laserkam De laserkam werkt met het principe van “photo-biostimulation”. Dit proces levert laser energie aan de haarfollikel. Daardoor onstaat er een verhoogde bloedtoevoer in de hoofdhuid. Daardoor worden de individuele haarfollikels geprikkeld om het haar te versterken.

Hieronder de werking van de laserkam in de 3 fasen van haargroei: 1. De Anagene fase. Dit is de actieve groeifase waarbij de cellen zich in de haarwortel snel delen. De laserkam levert een gecontroleerde hoeveelheid licht waardoor “photo-biostimulation” ontstaat. Door de verhoogde energie verlengt het ook de Anagene groeifase. Afhankelijk van de erfelijke aanleg kan die groeifase 2-3 jaar duren. 2-3 Van de Catagene fase naat de telogene fase. In deze fasen gaat het haar uitvallen en in ruste. Ook hier kan de laserkam helpen om dit proces te vertragen in de 3-12 weken die deze fasen duren.

Vellus haar. Vellus haar zijn haren die haast niet meer groeien. Ze zijn kort en erg dun. Die haren zijn ook droger en verkleuren doordat ze niet meer groeien. Ook hier helpt de laserkam. De laserkam stimuleert de haarfollikel en wortel om weer terminaal haar (gezond groeiend haar) te leveren.

Een dode haarfollikel. Een haarfollikel in de Telogene fase zit in de rustfase maar gaat weer groeien. Een dode haarfollikel zal nooit een haar meer produceren. Hierbij kan de laserkam dus niet meer werken. Hierbij een video-animatie over de werking van de laserkam: https://www.youtube.com/watch?v=VaZCe47Qgko

Voor meer informatie over meer dan 40 haarproblemen neem een gratis abonnement op onze eerlijke en onafhankelijke nieuwsbrief op: www.haarproblemen.nl.

Deze blog wordt gesponsord door: http://www.hairmax.com/

This weblog is supported byHairMax-the-science-of-hair-growthHairMax is the inventor and manufacturer of the first medically recognized Low Level Laser against Hairloss. For more information go to : www.HairMax.com.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.